Випічка до кави лише за 9 хвилин: Як приготувати швидкий бісквітний десерт

Цей рецепт ідеальний для сніданку. Його можна подавати з варенням або будь-яким іншим варіантом на ваш вибір. Випічку можна зберігати в холодильнику протягом 4 днів.

Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 1 стручок ванілі;
  • 2 яйця;
  • 180 г незбираного молока;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

Почніть з просіювання борошна разом з розпушувачем і додайте цукор.

Розріжте стручок ванілі, видаліть насіння ножем і додайте їх в молоко, перемішайте. Потім збийте яйця і додайте молоко з ваніллю.

У каструлі розтопіть вершкове масло, намагаючись не підвищувати температуру. Дайте йому охолонути, а потім додайте його в молочно-яєчну суміш.

Тепер поступово додайте отриману суміш з молока і вершкового масла до борошна і цукру. Перемішуйте, звертаючи увагу на грудочки, але не перестарайтеся.

Змастіть дно і краї форми діаметром 22 см маслом, і, як варіант, посипте її борошном, щоб тісто не прилипло під час приготування. Вилийте тісто і рівномірно розподіліть його по формі.

Випікайте пиріг вже у розігрітій духовці при температурі 170° градусів протягом 40 хвилин.

Дістаньте десерт "Дев'ять хвилин" з духовки щонайменше за годину до того, як розрізати його на порції.

Посипте цукровою пудрою і подавайте.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...