
Якщо мариновані огірки вийшли дуже кислими, а солоні пересоленими, викидати заготовки все одно поспішати не слід, передають Патріоти України.
Чому так вийшло – розповідати не будемо. Розкажемо краще, як врятувати заготівлю, на яку було витрачено час та сили.
1. Потрібно перекласти огірки з банки в друшляк і промити в холодній воді.
2. Розсіл чи невдалий маринад потрібно вилити, банку обполоснути.
3. Перекладаємо огірки назад та готуємо новий розсіл.
4. Для цього беремо необхідну кількість води та розчиняємо в ній цукор. Витрата така: 25 гр цукру на 1 літр кип’яченої та охололої води.
5. Розмішайте цукор, а коли він повністю розчиниться, залийте огірки та залиште на добу при кімнатній температурі.
Потім можна закривати банку та прибирати заготівлю в холодильник.
За рахунок цукру сіль та кислота відчуватимуться не так різко.
Аналогічним чином можна виправити смак помідорів, але для цього на ту ж кількість води потрібно взяти вдвічі більше цукру.
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...
Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...