
Якщо мариновані огірки вийшли дуже кислими, а солоні пересоленими, викидати заготовки все одно поспішати не слід, передають Патріоти України.
Чому так вийшло – розповідати не будемо. Розкажемо краще, як врятувати заготівлю, на яку було витрачено час та сили.
1. Потрібно перекласти огірки з банки в друшляк і промити в холодній воді.
2. Розсіл чи невдалий маринад потрібно вилити, банку обполоснути.
3. Перекладаємо огірки назад та готуємо новий розсіл.
4. Для цього беремо необхідну кількість води та розчиняємо в ній цукор. Витрата така: 25 гр цукру на 1 літр кип’яченої та охололої води.
5. Розмішайте цукор, а коли він повністю розчиниться, залийте огірки та залиште на добу при кімнатній температурі.
Потім можна закривати банку та прибирати заготівлю в холодильник.
За рахунок цукру сіль та кислота відчуватимуться не так різко.
Аналогічним чином можна виправити смак помідорів, але для цього на ту ж кількість води потрібно взяти вдвічі більше цукру.
Холодець - одна з найулюбленіших традиційних страв, особливо у святковий період, тому його зазвичай готують у великій кількості. Однак він може швидко втратити смак і зіпсуватися, якщо зберігати його неправильно. Професійні кухарі розкрили кілька своїх...
Після закінчення терміну придатності більшість ліків втрачають свою ефективність. Крім того, використання протермінованих життєво важливих медикаментів (наприклад, інсуліну, нітрогліцерину, антигістаміну) може бути небезпечним для здоров’я і життя, пер...