Вишукана страва за копійки: Простий рецепт картопляного рулету від популярного телеведучого

Картопляний рулет. Фото: Канал Україна.

У кулінарній рубриці програми "Ранок з Україною" на телеведучий Григорій Герман поділився простим і бюджетним рецептом рулету з картопляним пюре. При цьому блюдо буде доречним і до святкового столу. Ентузіаст від світу кулінарії, як говорить про себе сам Герман, знайшов спосіб урізноманітнити звичну страву. Це особливо актуально, якщо пюре залишилося з учорашнього дня і їсти його вже ніхто не хоче. Всього за півгодини йому можна подарувати другий шанс, передають Патріоти України.

Картопляний рулет

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре — 700 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста — 200 г
  • Зелений горошок — 200 г
  • Сир твердий — 200 г
  • Зелень, кунжут чорний, сіль, перець і мускатний горіх.

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очистіть і подрібніть цибулю, відправте її смажитися на сковорідці.
  2. Почистіть і подрібніть моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї моркву.
  3. Нашинкуйте капусту і відправте готуватися до овочів, туди ж всипте горошок.
  4. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку мускатного горіху.
  5. Приготовлені овочі пересипте до окремої миски і дайте їм охолонути.
  6. Відокремте жовток від білка. Влийте білок у пюре і перемішайте.
  7. Наріжте сир скибочками. Зелень подрібніть і змішайте з готовими овочами.
  8. Щоб сформувати рулет, візьміть харчову плівку, розкладіть її на поверхні столу, викладіть шар картоплі, далі рівномірно розподіліть овочі, а всередину викладіть сир.
  9. Загорніть рулет. Обережно підкладіть під нього пергаментний папір і перенесіть страву на деко. Вирівняйте рулет, змажте його жовтком і посипте кунжутом.
  10. Запікайте у духовці за температури 200 градусів протягом 5−7 хвилин.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...