Вишукана страва за копійки: Простий рецепт картопляного рулету від популярного телеведучого

Картопляний рулет. Фото: Канал Україна.

У кулінарній рубриці програми "Ранок з Україною" на телеведучий Григорій Герман поділився простим і бюджетним рецептом рулету з картопляним пюре. При цьому блюдо буде доречним і до святкового столу. Ентузіаст від світу кулінарії, як говорить про себе сам Герман, знайшов спосіб урізноманітнити звичну страву. Це особливо актуально, якщо пюре залишилося з учорашнього дня і їсти його вже ніхто не хоче. Всього за півгодини йому можна подарувати другий шанс, передають Патріоти України.

Картопляний рулет

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре — 700 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста — 200 г
  • Зелений горошок — 200 г
  • Сир твердий — 200 г
  • Зелень, кунжут чорний, сіль, перець і мускатний горіх.

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очистіть і подрібніть цибулю, відправте її смажитися на сковорідці.
  2. Почистіть і подрібніть моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї моркву.
  3. Нашинкуйте капусту і відправте готуватися до овочів, туди ж всипте горошок.
  4. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку мускатного горіху.
  5. Приготовлені овочі пересипте до окремої миски і дайте їм охолонути.
  6. Відокремте жовток від білка. Влийте білок у пюре і перемішайте.
  7. Наріжте сир скибочками. Зелень подрібніть і змішайте з готовими овочами.
  8. Щоб сформувати рулет, візьміть харчову плівку, розкладіть її на поверхні столу, викладіть шар картоплі, далі рівномірно розподіліть овочі, а всередину викладіть сир.
  9. Загорніть рулет. Обережно підкладіть під нього пергаментний папір і перенесіть страву на деко. Вирівняйте рулет, змажте його жовтком і посипте кунжутом.
  10. Запікайте у духовці за температури 200 градусів протягом 5−7 хвилин.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...