Вишукана страва за копійки: Простий рецепт картопляного рулету від популярного телеведучого

Картопляний рулет. Фото: Канал Україна.

У кулінарній рубриці програми "Ранок з Україною" на телеведучий Григорій Герман поділився простим і бюджетним рецептом рулету з картопляним пюре. При цьому блюдо буде доречним і до святкового столу. Ентузіаст від світу кулінарії, як говорить про себе сам Герман, знайшов спосіб урізноманітнити звичну страву. Це особливо актуально, якщо пюре залишилося з учорашнього дня і їсти його вже ніхто не хоче. Всього за півгодини йому можна подарувати другий шанс, передають Патріоти України.

Картопляний рулет

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре — 700 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста — 200 г
  • Зелений горошок — 200 г
  • Сир твердий — 200 г
  • Зелень, кунжут чорний, сіль, перець і мускатний горіх.

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очистіть і подрібніть цибулю, відправте її смажитися на сковорідці.
  2. Почистіть і подрібніть моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї моркву.
  3. Нашинкуйте капусту і відправте готуватися до овочів, туди ж всипте горошок.
  4. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку мускатного горіху.
  5. Приготовлені овочі пересипте до окремої миски і дайте їм охолонути.
  6. Відокремте жовток від білка. Влийте білок у пюре і перемішайте.
  7. Наріжте сир скибочками. Зелень подрібніть і змішайте з готовими овочами.
  8. Щоб сформувати рулет, візьміть харчову плівку, розкладіть її на поверхні столу, викладіть шар картоплі, далі рівномірно розподіліть овочі, а всередину викладіть сир.
  9. Загорніть рулет. Обережно підкладіть під нього пергаментний папір і перенесіть страву на деко. Вирівняйте рулет, змажте його жовтком і посипте кунжутом.
  10. Запікайте у духовці за температури 200 градусів протягом 5−7 хвилин.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...