У кулінарній рубриці програми "Ранок з Україною" на телеведучий Григорій Герман поділився простим і бюджетним рецептом рулету з картопляним пюре. При цьому блюдо буде доречним і до святкового столу. Ентузіаст від світу кулінарії, як говорить про себе сам Герман, знайшов спосіб урізноманітнити звичну страву. Це особливо актуально, якщо пюре залишилося з учорашнього дня і їсти його вже ніхто не хоче. Всього за півгодини йому можна подарувати другий шанс, передають Патріоти України.
Картопляний рулет
Інгредієнти:
- Картопляне пюре — 700 г
- Яйце — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Капуста — 200 г
- Зелений горошок — 200 г
- Сир твердий — 200 г
- Зелень, кунжут чорний, сіль, перець і мускатний горіх.
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
- Очистіть і подрібніть цибулю, відправте її смажитися на сковорідці.
- Почистіть і подрібніть моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї моркву.
- Нашинкуйте капусту і відправте готуватися до овочів, туди ж всипте горошок.
- Посоліть, поперчіть і додайте дрібку мускатного горіху.
- Приготовлені овочі пересипте до окремої миски і дайте їм охолонути.
- Відокремте жовток від білка. Влийте білок у пюре і перемішайте.
- Наріжте сир скибочками. Зелень подрібніть і змішайте з готовими овочами.
- Щоб сформувати рулет, візьміть харчову плівку, розкладіть її на поверхні столу, викладіть шар картоплі, далі рівномірно розподіліть овочі, а всередину викладіть сир.
- Загорніть рулет. Обережно підкладіть під нього пергаментний папір і перенесіть страву на деко. Вирівняйте рулет, змажте його жовтком і посипте кунжутом.
- Запікайте у духовці за температури 200 градусів протягом 5−7 хвилин.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...