Вже наступного дня можна їсти! Швидка квашена капуста з морквою та буряком

Така капустка стане чудовою закускою і не залишиться поза увагою – з’їдається вона дуже швидко, тому готуйте відразу більше. Дуже вже смачно виходить, передають Патріоти України.

Пропорції вказані на 1 головку капусти вагою 1,5-1,7 кг. Зважайте на це при приготуванні маринаду. Якщо капустина у вас більша – зробіть трохи більше маринаду.

Які інгредієнти знадобляться:

  • капуста – 1 шт.
  • морква – 1 шт
  • буряк – 1 шт
  • часник – 6-8 зубчиків
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. ложки
  • цукор – 1 склянка
  • оцет 9% – 150 грам
  • олія рослинна – 0,5 склянки

Як приготувати:

Беремо невелику голівку капусти, розрізаємо її на 8 частин, при цьому зрізаємо качан – вона не знадобиться. Якщо вам не подобається, що капуста нарізана так крупно – можна нашаткувати її дрібніше, як вам зручно. Принципової різниці у смаку не буде. Моркву і буряк натираємо на великій тертці або шаткуємо соломкою.

Капусту, моркву та буряк укладаємо шарами в банку (3-літрова відмінно підходить), додаємо зубчики часнику. Якщо любите гостре – додайте гіркий перець на свій смак. Потім заливаємо овочі гарячим маринадом, остуджуємо та прибираємо в холодильник на добу.

Для маринаду потрібно змішати воду, сіль, цукор, олію. Як тільки маринад закипить – додаємо оцет, перемішуємо та одразу знімаємо з плити. Капусту потрібно зберігати у холодильнику. Зберігатися вона може довго, але як показує практика : довго вона у вас не затримаєтся, тому що дуже смачна і з’їдається швидко. Обов’язково спробуйте цю капусту – вам сподобається! Смачного!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...