Взимку будете їсти та нахвалювати: Рецепт лечо із болгарського перцю і кабачків

Кожна господиня робить заготовки на зиму, і, мабуть, лечо є однією з найпопулярніших закусок в холодну пору року. Кулінари рекомендують приготувати лечо з болгарського перцю і кабачків за оригінальним рецептом. Патріоти України теж пропонують вам спробувати цей рецепт.

Для приготування цієї зимової закуски візьміть 800 г болгарського перцю, 500 кг кабачків, півтора кг свіжих томатів, 200 г ріпчастої цибулі, один гострий перець, 3 зубчики часнику, 70 мл рослинного масла, три великих ложки 9-процентного оцту, дві великі ложки цукру , столову ложку солі, кілька штук перцю чорного запашного горошком, 3 гвоздики.
Помийте і очистіть томати, довільно їх наріжте і поставте тушкуватися на 20 хвилин. Поки томатне пюре готується, помийте і очистіть від насіння солодкий перець, наріжте його акуратними довгими смужками.

Очищені кабачки наріжте середніми кубиками, цибулину очистіть і нарубайте півкільцями, тушковані томати подрібніть за допомогою блендера, потім гарненько перетріть їх через сито і знову поставте на вогонь томатне пюре. Варіть його протягом 10 хвилин. Коли пюре стане густим, додайте в нього масло, всі спеції, сіль і цукор, цибулю і болгарський перець. Вся ця маса повинна проваритися 15 хвилин, потім в неї додаються кабачки і лечо вариться ще близько 20 хвилин. Подрібнений часник і перець чилі потрібно додати в лечо за 5 хвилин до закінчення варіння, як і оцет. Готове лечо викладіть в заздалегідь простерилізовані банки і закатайте їх.

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Все дуже просто! Як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

вівторок, 9 вересень 2025, 8:44

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...