З архіву ПУ. Лайфхак для господинь. Печінкові оладки: Як приготувати вдома м'ясні млинці

Чимало господинь намагаються приготувати для своєї сім'ї щось небанальне, передають Патріоти України.

Інгредієнти: куряча або індича печінка (800 г), молоко (50-70 мл), борошно (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (1 ч. л.), цибуля (1 шт.) , рослинна олія, вершкове масло.

Печінкові оладки краще готувати з індичої печінки - вони вийдуть більш ніжними, але можна і з більш дешевої - курячої.

Приготування:

Печінку промити, очистити від плівки і жовчних проток. Подрібнити печінку в м'ясорубці, посолити або додати інші спеції.

Взяти маленький сотейник і вилити в нього 50-70 мл молока, злегка підігріти, поступово всипати борошно (його попередньо просіяти через сито). Весь час ретельно перемішувати, щоб не утворювалися грудочки. Додати 1 яйце і 1 столову ложку рослинної олії і теж перемішати. Тісто має вийти не сильно рідким і не сильно густим - як на оладки.

З'єднати подрібнену печінку і молочно-борошняну суміш, дати їй постояти 20-30 хвилин.

Фото: pixabay.com

Взяти сковороду з антипригарним покриттям (можна млинцеву) і добре розігріти її. Смажити млинці краще на суміші з вершкового масла та рослинної олії.

Ложкою викласти печінкову масу на сковороду з маслом, формуючи круглі оладки. Як тільки млинець підрум'яниться - перевернути на іншу сторону. Виконати те ж саме, поки тісто не закінчиться.

На окремій сковороді посмажити дрібно нарізану цибулю з вершковим і рослинним маслом. Робити це краще, злегка посипавши цибулю цукром. Він карамелізує цибулю і не дає їй пригорати.

Подавати печінкові оладки, посипавши їх смаженою цибулею, зі сметаною або соусом.

Фото: pinterest.com

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...