З архіву ПУ. Швидко та смачно: Рецепт хрустких бендериків з фаршем

Ця західноукраїнська страва може замінити хліб при подачі супу, стати простим, але ситним перекусом, або ж — повноцінною закускою. Назва страви не має нічого спільного з Бандерою, вона походить від молдавського міста Бендери, зазначають Патріоти України.

Спочатку страва готувалася з млинцями, але щоб зробити її швидшою, використовують тонкий лаваш. Окрім того, ви можете експериментувати з начинками: додавати сир, томати та різні види фаршу.

Рецепт бендериків

Інгредієнти:

  • лаваш
  • фарш
  • цибулина
  • молоко
  • кріп
  • спеції
  • яйце

Приготування:

Поріжте лаваш на смужки товщиною близько 8-10 см.

Заправте фарш за смаком. Ми рекомендуємо додати в нього цибулю, кріп, трохи молока для більш м'якої консистенції та улюблені спеції.

Намажте лаваш фаршем, трохи відступаючи від краю, щоб фарш не вивалювався під час смажіння. Скрутіть лаваш трикутниками.

Збовтайте яйце і перед смажінням умочіть у нього ваші бендерики. Смажте на невеликому вогні на рослинній олії. Смачного!

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...