Гарбузовий кекс як зі Starbucks, тільки смачніше, зазначив відомий кулінар. Патріоти України пропонують вашій увазі його рецепт.
Інгредієнти:
— Борошно — 1,5 склянки
— Сіль — 0,5 ч. л.
— Розпушувач — 0,5 ч. л.
— Сода — 1 ч. л.
— Спеції (гвоздика, кориця, імбир) — 1 ст. л.
— Цукор білий — 0,5 склянки
— Цукор коричневий — 0,25 склянки
— Яйце — 3 шт.
— Ваніль — 1 ч. л.
— Рафінована кокосова олія (або соняшникова, або оливкова) — 0,5 склянки
— Гарбузове пюре — 400 г
— Гарбузове насіння для прикрашання
Приготування
Замішуємо спочатку сухі інгредієнти: борошно, сіль, сода, розпушувач, спеції та весь цукор. Якщо ваніль суха — теж відразу додаємо, якщо екстракт — вводимо разом з яйцями.
Вводимо яйця, перемішуємо. Додаємо олію, знову перемішуємо. І наприкінці вводимо гарбузове пюре (перетертий в пюре варений гарбуз), дуже обережно перемішуючи тісто до однорідності.
Викладаємо масу в форму, обов’язково розрівнюємо, щоб тісто було на одному рівні, і зверху прикрашаємо гарбузовим насінням.
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 75 хвилин. Перевіряємо готовність, як вчила мама — зубочисткою. Якщо вийде сухою — готово.
Після приготування дайте кексу постояти у формі 10−15 хвилин, а краще півгодини. А потім нарізаємо і смачного!
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...
Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою. Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності, передають Патріоти України. Зазвичай варіння...