З гвоздикою, корицею та імбиром: Ектор Хіменес Браво поділився улюбленим рецептом кексів із гарбузом

На 1,5 склянки борошна знадобиться 400 грамів гарбузового пюре.

Гарбузовий кекс як зі Starbucks, тільки смачніше, зазначив відомий кулінар. Патріоти України пропонують вашій увазі його рецепт.

Інгредієнти:

— Борошно — 1,5 склянки

— Сіль — 0,5 ч. л.

— Розпушувач — 0,5 ч. л.

— Сода — 1 ч. л.

— Спеції (гвоздика, кориця, імбир) — 1 ст. л.

— Цукор білий — 0,5 склянки

— Цукор коричневий — 0,25 склянки

— Яйце — 3 шт.

— Ваніль — 1 ч. л.

— Рафінована кокосова олія (або соняшникова, або оливкова) — 0,5 склянки

— Гарбузове пюре — 400 г

— Гарбузове насіння для прикрашання

Приготування

Замішуємо спочатку сухі інгредієнти: борошно, сіль, сода, розпушувач, спеції та весь цукор. Якщо ваніль суха — теж відразу додаємо, якщо екстракт — вводимо разом з яйцями.

Вводимо яйця, перемішуємо. Додаємо олію, знову перемішуємо. І наприкінці вводимо гарбузове пюре (перетертий в пюре варений гарбуз), дуже обережно перемішуючи тісто до однорідності.

Викладаємо масу в форму, обов’язково розрівнюємо, щоб тісто було на одному рівні, і зверху прикрашаємо гарбузовим насінням.

Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 75 хвилин. Перевіряємо готовність, як вчила мама — зубочисткою. Якщо вийде сухою — готово.

Після приготування дайте кексу постояти у формі 10−15 хвилин, а краще півгодини. А потім нарізаємо і смачного!

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...