З індичкою та баклажанами: Рецепт смачної домашньої шаурми від Тетяни Литвинової

Тетяна Литвинова

Шаурма — близькосхідна страва, яка, завдяки мігрантам, поширилася по всьому світу і так всім полюбилася, що стала буквально найпопулярнішим фастфудом. Рецептури страви трохи відрізняються в залежності від регіону і місцевих адаптацій, а тому чудовий варіант можна приготувати і вдома, зазначають Патріоти України.

Рецепт шаурми

Інгредієнти:

  • Лаваш — 1 шт.
  • Баклажан — 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Гриби печериці - 4 шт.
  • Філе індички — 300 г
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Олія — 2 ст.л.

Соус:

  • Йогурт 10% - 2 ст.л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Кінза — 20 г
  • Кетчуп — 2 ст.л
  • Сіль — 0,5 ч.л
  • Перець — 1/3 ч.л.
  • Табаско — опціонально

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати овочі-гриль або запекти їх. Баклажани нарізаємо товстими слайсами, солимо, перчимо і скроплюємо рослинною олією. Те саме робимо з перцем і грибами.

М’ясо потрібно замаринувати в суміші спецій для барбекю і оливковій олії. Разом з овочами викладаємо все на гриль і смажимо до повної готовності.

А поки приготуємо соус. Для нього нам потрібно змішати густий грецький йогурт, кетчуп, подрібнену кінзу та спеції.

Готові овочі та м’ясо знімаємо з гриля. Нарізаємо помідори слайсами.

Приступаємо до збору шаурми: викладаємо на лаваш соус, потім овочі, м’ясо і знову соус, загортаємо рулетиком, а потім знову відправляємо на гриль на кілька хвилин. Шаурма готова!

Джерело: НВ

Виходить звичайна каша! ТОП-5 помилок, через які господиня не може приготувати плов

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:09

Плов складається з найпростіших компонентів. Потрібні лише рис, овочі, м’ясо та спеції. Однак перетворити цю сукупність доступних інгредієнтів на класичну страву східної кухні досить складно, передають Патріоти України. Достатньо припуститися однієї по...

Як зробити, щоб відкрите молоко не скисло навіть через 10 днів

п’ятниця, 31 січень 2025, 10:14

Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...