З індичкою та баклажанами: Рецепт смачної домашньої шаурми від Тетяни Литвинової

Тетяна Литвинова

Шаурма — близькосхідна страва, яка, завдяки мігрантам, поширилася по всьому світу і так всім полюбилася, що стала буквально найпопулярнішим фастфудом. Рецептури страви трохи відрізняються в залежності від регіону і місцевих адаптацій, а тому чудовий варіант можна приготувати і вдома, зазначають Патріоти України.

Рецепт шаурми

Інгредієнти:

  • Лаваш — 1 шт.
  • Баклажан — 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Гриби печериці - 4 шт.
  • Філе індички — 300 г
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Олія — 2 ст.л.

Соус:

  • Йогурт 10% - 2 ст.л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Кінза — 20 г
  • Кетчуп — 2 ст.л
  • Сіль — 0,5 ч.л
  • Перець — 1/3 ч.л.
  • Табаско — опціонально

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати овочі-гриль або запекти їх. Баклажани нарізаємо товстими слайсами, солимо, перчимо і скроплюємо рослинною олією. Те саме робимо з перцем і грибами.

М’ясо потрібно замаринувати в суміші спецій для барбекю і оливковій олії. Разом з овочами викладаємо все на гриль і смажимо до повної готовності.

А поки приготуємо соус. Для нього нам потрібно змішати густий грецький йогурт, кетчуп, подрібнену кінзу та спеції.

Готові овочі та м’ясо знімаємо з гриля. Нарізаємо помідори слайсами.

Приступаємо до збору шаурми: викладаємо на лаваш соус, потім овочі, м’ясо і знову соус, загортаємо рулетиком, а потім знову відправляємо на гриль на кілька хвилин. Шаурма готова!

Джерело: НВ

Пийте це щодня! Названо натуральний сік, який рятує від гіпертонії

понеділок, 11 серпень 2025, 6:12

Гіпертонія - одна з найпоширеніших хвороб серцево-судинної системи. Відсутність правильного харчування і лікування може призвести до таких серйозних ускладнень, як пошкодження судин, серцева й ниркова недостатність, проблеми зі зором та інсульт, переда...

Чому мед твердне і чи можна це виправити? Відповідь експерта

неділя, 10 серпень 2025, 23:10

Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...