Шаурма — близькосхідна страва, яка, завдяки мігрантам, поширилася по всьому світу і так всім полюбилася, що стала буквально найпопулярнішим фастфудом. Рецептури страви трохи відрізняються в залежності від регіону і місцевих адаптацій, а тому чудовий варіант можна приготувати і вдома, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Соус:
Приготування:
Спочатку потрібно приготувати овочі-гриль або запекти їх. Баклажани нарізаємо товстими слайсами, солимо, перчимо і скроплюємо рослинною олією. Те саме робимо з перцем і грибами.
М’ясо потрібно замаринувати в суміші спецій для барбекю і оливковій олії. Разом з овочами викладаємо все на гриль і смажимо до повної готовності.
А поки приготуємо соус. Для нього нам потрібно змішати густий грецький йогурт, кетчуп, подрібнену кінзу та спеції.
Готові овочі та м’ясо знімаємо з гриля. Нарізаємо помідори слайсами.
Приступаємо до збору шаурми: викладаємо на лаваш соус, потім овочі, м’ясо і знову соус, загортаємо рулетиком, а потім знову відправляємо на гриль на кілька хвилин. Шаурма готова!
Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...
У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...