З індичкою та баклажанами: Рецепт смачної домашньої шаурми від Тетяни Литвинової

Тетяна Литвинова

Шаурма — близькосхідна страва, яка, завдяки мігрантам, поширилася по всьому світу і так всім полюбилася, що стала буквально найпопулярнішим фастфудом. Рецептури страви трохи відрізняються в залежності від регіону і місцевих адаптацій, а тому чудовий варіант можна приготувати і вдома, зазначають Патріоти України.

Рецепт шаурми

Інгредієнти:

  • Лаваш — 1 шт.
  • Баклажан — 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Гриби печериці - 4 шт.
  • Філе індички — 300 г
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Олія — 2 ст.л.

Соус:

  • Йогурт 10% - 2 ст.л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Кінза — 20 г
  • Кетчуп — 2 ст.л
  • Сіль — 0,5 ч.л
  • Перець — 1/3 ч.л.
  • Табаско — опціонально

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати овочі-гриль або запекти їх. Баклажани нарізаємо товстими слайсами, солимо, перчимо і скроплюємо рослинною олією. Те саме робимо з перцем і грибами.

М’ясо потрібно замаринувати в суміші спецій для барбекю і оливковій олії. Разом з овочами викладаємо все на гриль і смажимо до повної готовності.

А поки приготуємо соус. Для нього нам потрібно змішати густий грецький йогурт, кетчуп, подрібнену кінзу та спеції.

Готові овочі та м’ясо знімаємо з гриля. Нарізаємо помідори слайсами.

Приступаємо до збору шаурми: викладаємо на лаваш соус, потім овочі, м’ясо і знову соус, загортаємо рулетиком, а потім знову відправляємо на гриль на кілька хвилин. Шаурма готова!

Джерело: НВ

Швидко і дуже смачно! Яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин

субота, 23 листопад 2024, 10:14

Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...