З куркою, яловичиною та пісний: Найкращі рецепти розсольника

Розсольник займає третє місце за популярністю серед перших страв після борщу і солянки. Основа супу - огірковий розсіл, завдяки якому над назвою самого частування довго думати не довелося. Патріоти України пропонують вашій увазі найкращі рецепти розсольнику, який зможе приготувати навіть не дуже досвідчена господиня.

Розсольник - рецепт з рисом і куркою

Кількість інгредієнтів розраховане на каструлю об'ємом 1.5-2 л.

  • Куряче філе - 150 г
  • Рис - 50 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля - 1 шт
  • Огірки солоні - 2 шт
  • Розсіл - 2-3 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Приправи - за смаком
  • Зелень - за смаком

Відварити куряче філе з сіллю з лавровим листом протягом 30-40 хвилин. Промити рис, овочі нарізати кубиками. По готовності бульйону витягнути з нього курку, збільшити вогонь, додати картоплю і рис. На розігрітій сковороді обсмажити дрібно нарізані моркву і цибулю.

Викласти їх в розсольник. Коли суп буде готовий, зменшити вогонь і додати огірки з розсолом, перемішати. Посолити, поперчити, додати приправи і зелень. Під кришкою "томити" розсольник ще 10-15 хвилин, потім подавати до столу.

Розсольник Ленінградський

  • Яловичина на кістці - 200-250 г
  • Картопля - 150-200 г
  • Огірки солоні - 2 шт.
  • Рис - 2 ст.л
  • Морква - 80 г
  • Цибуля ріпчаста - 70 г
  • Масло рослинне - 2 ст.л
  • Томатна паста - 1,5 ст.л
  • Петрушка свіжа - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 2,5 л

Яловичину промити, залити холодною водою, поставити на сильний вогонь. Дочекатися, поки вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь. Посолити, накрити кришкою і варити 40-45 хвилин. Дістати м'ясо, відокремити від кістки, повернути в каструлю. Цибулю і моркву очистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до готовності. Додати томатну пасту, перемішати, тушкувати 5-7 хвилин. Викласти зажарку в тарілку, сковороду помити.

Огірки нарізати кубиками, висипати на сковороду без масла, тушкувати 5 хвилин. Промити рис, додати в бульйон. Картоплю очистити, нарізати кубиками, додати в розсольник. Варити 10-15 хвилин. Потім викласти зажарку і огірки, готувати протягом 5-7 хвилин. За необхідності поперчити або посолити суп. В кінці додати петрушку, вимкнути вогонь, накрити кришкою, дати настоятися 15 хвилин і потім подавати до столу.

Пісний розсольник з рисом або гречкою

  • Рис або гречана крупа - 0,3-0,5 склянки
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Огірки солоні - 2-3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 0,5 ч.л
  • Перець - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Томат-паста - 1-2 ст.л
  • Масло рослинне - 30 г
  • Зелень - за смаком

У каструлю налити 2.5 л. води, довести до кипіння. Промити рис, очистити і нарізати картоплю. Викласти в каструлю, варити 15 хвилин. Моркву і цибулю очистити, подрібнити і обсмажити на сковороді протягом 3 хвилин. Туди ж додати натерті огірки, тушкувати ще 2 хвилини. Викласти томатну пасту, перемішати, тушкувати кілька хвилин до м'якості.

Додати зажарку в каструлю, посолити, поперчити, перемішати. Варити на маленькому вогні 5 хвилин, потім накрити кришкою, дати настоятися і подавати до столу.

Джерело: УНІАН

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...

Не робіть так! П’ять поширених помилок, які можуть зробити несмачним олів’є

вівторок, 23 квітень 2024, 8:13

Салат олів’є - страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабу...