З медом і апельсинами: Сімейний рецепт святкової качки на Різдво від популярної блогерки

Запечена качка – це розкішна та ефектна страва, яку більшість зазвичай готують на сімейні свята. Качку фарширують фруктами чи крупами, або залишають у маринаді й запікають цілою. Останній варіант найкраще підходить для тих господинь, які готують страву вперше і бояться її зіпсувати. Рецептом запеченої качки у маринаді поділилася фудблогерка Оксана Співак в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • апельсин – 3 шт.
  • соєвий соус – 500 мл
  • розтоплений мед – 200 г
  • італійські/прованські трави

Спосіб приготування:

1. Качку ретельно натерти сіллю та зробити декілька надрізів виделкою.

2. Далі – приготувати маринад. Вичавити сік апельсинів, додати соєвий соус, мед і трави.

3. Качку покласти у рукав для запікання, після чого залити маринад. Маринувати щонайменше 12 годин.

4. Викласти качку у новий рукав для запікання, за бажанням можна додати яблук.

5. Запікати при температурі 180 градусів 1 годину 50 хвилин. Можна накрити зверху фольгою – так качка не пригорить.

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...