З цією хитрістю ніхто нічого не помітить! Як врятувати пересолений червоний борщ

Червоний борщ – національну українську страву, треба ще навчитися варити. Трапляється, що в деяких куховарок чомусь виходить суп із буряком, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо борщ вдався на славу, зіпсувати його можна лише сіллю. Існує маса хитрощів, що рятують пересолене блюдо, але не всі підходять для борщу.

Зазвичай пересолені супи пропонують розбавити водою чи додати трохи овочів.

Може, з іншою стравою цей фокус спрацює, але не з борщем. Сама думка, що його треба розбавити водою, – знущання з кулінарії.

Є варіант, коли під час варіння в пересолену страву поміщають мішечок рису. На перший погляд, нічого страшного, але рис ніколи не входив до рецептури класичного борщу.

Залишається лише один, перевірений часом та кулінарами фокус із сирою картоплею.

Як діяти

Якщо на відповідальному етапі готування ви раптом зрозуміли, що борщ пересолений, то спокійно почистіть одну середню картоплину і повністю відправляйте її в каструлю.

Нічого іншого більше робити не доведеться.

Поки борщ буде варитись, бульба вбере надлишки солі. Вплинути критично на смак борщу картопля також не зможе. Залишиться тільки після закінчення варіння витягти картоплю.

Якщо борщ вже готовий, то зваріть одну велику бульбу (не соліть!), приготуйте з неї пюре прямо в картопляному відварі і відправляйте в пересолений борщ.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...