
Червоний борщ – національну українську страву, треба ще навчитися варити. Трапляється, що в деяких куховарок чомусь виходить суп із буряком, передають Патріоти України.
Якщо борщ вдався на славу, зіпсувати його можна лише сіллю. Існує маса хитрощів, що рятують пересолене блюдо, але не всі підходять для борщу.
Зазвичай пересолені супи пропонують розбавити водою чи додати трохи овочів.
Може, з іншою стравою цей фокус спрацює, але не з борщем. Сама думка, що його треба розбавити водою, – знущання з кулінарії.
Є варіант, коли під час варіння в пересолену страву поміщають мішечок рису. На перший погляд, нічого страшного, але рис ніколи не входив до рецептури класичного борщу.
Залишається лише один, перевірений часом та кулінарами фокус із сирою картоплею.
Як діяти
Якщо на відповідальному етапі готування ви раптом зрозуміли, що борщ пересолений, то спокійно почистіть одну середню картоплину і повністю відправляйте її в каструлю.
Нічого іншого більше робити не доведеться.
Поки борщ буде варитись, бульба вбере надлишки солі. Вплинути критично на смак борщу картопля також не зможе. Залишиться тільки після закінчення варіння витягти картоплю.
Якщо борщ вже готовий, то зваріть одну велику бульбу (не соліть!), приготуйте з неї пюре прямо в картопляному відварі і відправляйте в пересолений борщ.
Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...
Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...