За 10 хвилин хачапурі на кефірі готові. Смачніші, чим звичайні - підходять на сніданок і вечерю

Хачапурі виходять м’якими, ароматними, не сухими, готуються просто і швидко. У якості начинки ви можете брати будь-які продукти, тоді кожен раз будуть нові страви в вашому меню, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір і молоко по 200 мл;
  • сіль і сода по половині ч.л;
  • яйця. 2 шт;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • сир, 100 г;
  • зелень і зелену цибулю;
  • борошно, 200 г.

Процес приготування

Просіяне борошно змішуємо з сіллю і содою.

Кефір змішуємо з яйцями, насипаємо тертий сир, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і нарізану зелень, перемішуємо масу до однорідності.

Порада: борошна може знадобитися трохи більше або менше, просто вимішуйте добре, і дивіться, щоб тісто було густим, як для оладок.

Обсмажуємо на сковорідці, змащеній олією під кришкою, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.

Подаємо такі ліниві і прості хачапурі зі сметаною або з часниковою водою, з салатами і м’ясними закусками. Виходить дуже смачно.

Лише спробуйте! Які секрети дозволять випічці довго залишатися свіжою та м’якою

понеділок, 2 червень 2025, 19:14

Не кожна господиня може похвалитися тим, що її випічка здатна зберігатися кілька днів без втрати якості. Часом уже наступного дня пироги та булочки здаються далеко не такими м’якими, як того хотілося б. Однак, деякі хитрощі допоможуть виправити цю проб...

А ви це знали? Навіщо господині кладуть у каструлю з м’ясом бананову шкірку

понеділок, 2 червень 2025, 18:12

При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...