За 10 хвилин хачапурі на кефірі готові. Смачніші, чим звичайні - підходять на сніданок і вечерю

Хачапурі виходять м’якими, ароматними, не сухими, готуються просто і швидко. У якості начинки ви можете брати будь-які продукти, тоді кожен раз будуть нові страви в вашому меню, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір і молоко по 200 мл;
  • сіль і сода по половині ч.л;
  • яйця. 2 шт;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • сир, 100 г;
  • зелень і зелену цибулю;
  • борошно, 200 г.

Процес приготування

Просіяне борошно змішуємо з сіллю і содою.

Кефір змішуємо з яйцями, насипаємо тертий сир, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і нарізану зелень, перемішуємо масу до однорідності.

Порада: борошна може знадобитися трохи більше або менше, просто вимішуйте добре, і дивіться, щоб тісто було густим, як для оладок.

Обсмажуємо на сковорідці, змащеній олією під кришкою, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.

Подаємо такі ліниві і прості хачапурі зі сметаною або з часниковою водою, з салатами і м’ясними закусками. Виходить дуже смачно.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...