У миску вливаємо кефір 400 мл, краще брати жирний, я беру 2,5 %. Розбиваємо 2 яйця, кладемо 1/3 ч.л. солі, 3 ст.л. цукру, додаємо 1 пачку ванільного цукру.
Відміряємо 400 г борошна, додаємо розпушувач 12 г, і добре змішуємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо просіяне борошно з розпушувачем до кефіру і перемішуємо, тісто має вийти трохи густіше ніж на оладки.
Тісто готове. У сотейник наливаємо олію, висотою приблизно 1 см, добре розігріваємо і зменшуємо вогонь до середнього. Тісто беремо чайною ложечкою і за допомогою другої чайної ложки опускаємо тісто в сотейник, тісто практично відразу роздується і стає круглим, вони навіть перевертаються самі.
Смажимо до золотистого кольору, обов’язково на середньому вогні. Коли вони стануть красивого золотистого кольору, виймаємо за допомогою шумівки і кладемо на паперовий рушник. До речі, олії вони в себе практично не вбирають, цієї олії вистачає, щоб посмажити всі пончики.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...