У миску вливаємо кефір 400 мл, краще брати жирний, я беру 2,5 %. Розбиваємо 2 яйця, кладемо 1/3 ч.л. солі, 3 ст.л. цукру, додаємо 1 пачку ванільного цукру.
Відміряємо 400 г борошна, додаємо розпушувач 12 г, і добре змішуємо борошно з розпушувачем. Тепер додаємо просіяне борошно з розпушувачем до кефіру і перемішуємо, тісто має вийти трохи густіше ніж на оладки.
Тісто готове. У сотейник наливаємо олію, висотою приблизно 1 см, добре розігріваємо і зменшуємо вогонь до середнього. Тісто беремо чайною ложечкою і за допомогою другої чайної ложки опускаємо тісто в сотейник, тісто практично відразу роздується і стає круглим, вони навіть перевертаються самі.
Смажимо до золотистого кольору, обов’язково на середньому вогні. Коли вони стануть красивого золотистого кольору, виймаємо за допомогою шумівки і кладемо на паперовий рушник. До речі, олії вони в себе практично не вбирають, цієї олії вистачає, щоб посмажити всі пончики.
Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...
Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...