Забудете про магазинні: Рецепт особливо ніжних сосисок із курятини

Сосиски займають важливе місце серед кулінарних смаків багатьох українців. Оскільки сьогодні відзначають Міжнародний день сосисок, давайте приготуємо дієтичні домашні сосиски із курятини, пропонують Патріоти України.

Рецепт домашніх сосисок із курятини

Приготувати домашні сосиски абсолютно не складно. Слід пам’ятати кілька правил: кишку наповнювати потрібно не поспішаючи, не давати ковбасі звисати, а підтримувати її руками.

Час: 1 година + 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 250 грам м'яса з курячих стеген (врахована маса без кісток);
  • 1 кілограм курячого філе;
  • 400 грам свинячої корейки;
  • 150 мілілітрів води кімнатної температури;
  • сіль до смаку;
  • 3 чайні ложки гірчиці;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 грами перцю;
  • кишка.

Приготування:

  1. Подрібніть м’ясо зі стегон, грудки та корейки на м’ясорубці.
  2. Очистіть часник і дрібно наріжте або подрібніть його в часникодавці.
  3. До фаршу додаємо сіль, перець і часник, перемішуємо, додаємо воду і знову перемішуємо. Залишаємо мінімум на годину, бажано на всю ніч. Через цей час замочуємо кишки у воді та натягуємо на спеціальну насадку.
  4. Повільно наповнюємо кишки м’ясом, пам’ятаючи, що перевертаємо ковбасу один раз вправо і один раз вліво.
  5. Довжину сосисок формуйте на ваш вибір.
  6. Нагрійте воду у великій каструлі і проварюйте сосиски 30 хвилин.
  7. За таким рецептом приготувати сосиски можна будь-яким способом: на грилі, сковорідці чи духовці.
Джерело: 24 канал

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...