Забудете про магазинний: Рецепт домашнього хлібу із часником, духмяними травами та сиром

Якщо ви думаєте, що випекти власноруч домашній хліб складно, українська блогерка Яна Станішевська готова довести вам, що це не так. Скористайтеся рецептом ароматного хліба з пастою песто та часником і переконайтеся в цьому самі, радять Патріоти України.

Домашня здоба завжди влучно поєднувалася з часничком. Ми пропонуємо вам додати ще пасти песто (рецепт теж вже чекає на вас) – це смачно, ситно та оригінально.

Рецепт домашнього хліба з песто та часником

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 4


Приготування:

  1. У глибокому посуді змішайте тепле молоко, дріжджі та цукор. Накрийте шаром харчової плівки та залишіть на 5 хвилин "відпочити".
  2. Додайте до опари борошно, олію та сіль. Замісіть еластичне тісто.
  3. Залишіть його під шаром харчової плівки на годинку, щоб воно підросло.
  4. Доки тісто підростає, приготуємо пасту песто. Перебийте всі інгредієнти для пасти в блендері до однорідної маси.
  5. Розкачайте тісто в тонкий шар прямокутником.
  6. Щедро змастіть пастою песто та скрутіть рулетом.
  7. Розріжте його повздовж на дві частини та закрутіть косичкою або вісімкою.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте хліб протягом 40 – 45 хвилин.
  9. Дістаньте готовий ароматний хліб та трішки його охолодіть. Наріжте шматочками та насолоджуйтесь чудовим смаком домашньої здоби.

З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...