Забудете про магазинний: Рецепт смачного та корисного ягідного зефіру без цукру

Патріоти України пропонують вам приготувати смачний, корисний та дуже ніжний смородиновий зефір з ноткою м’яти, який не містить цукру і буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • 2 білки
  • 150 г смородини (можна взяти заморожену)
  • 120 г яблучного пюре (з яблук солодких сортів)
  • 3-4 листочка м’яти
  • 2-3 ст.л. меду
  • 2 ч.л. агар-агару

Приготування:

  1. Агар-агар замочити у воді хвилин на десять (вода повинна його тільки покрити).
  2. З яблук приготувати пюре. Для цього їх потрібно почистити, видалити насіння і потушити.
  3. Смородину та готові яблука перетерти через сито.
  4. Білки збити до стійких піків, потім поступово додавати мед і продовжувати збивати (маса повинна бути, як на бізе).
  5. Змішати смородинове пюре з яблучним, додати розмочений агар-агар, листочки м’яти, довести суміш до кипіння і проварити 1-2 хвилини. Постійно пюре помішувати, щоб нічого не пригоріло. Потім м’яту прибрати.
  6. У білки тонкою цівкою вливати гаряче пюре. Для того щоб не з’являлися комочки, продовжувати безперервно збивати суміш.
  7. Викласти зефір на пергамент ложкою або за допомогою кондитерського мішечка. І залишити на добу при кімнатній температурі підсихати.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...