Забудете про магазинний: Рецепт смачного та корисного ягідного зефіру без цукру

Патріоти України пропонують вам приготувати смачний, корисний та дуже ніжний смородиновий зефір з ноткою м’яти, який не містить цукру і буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • 2 білки
  • 150 г смородини (можна взяти заморожену)
  • 120 г яблучного пюре (з яблук солодких сортів)
  • 3-4 листочка м’яти
  • 2-3 ст.л. меду
  • 2 ч.л. агар-агару

Приготування:

  1. Агар-агар замочити у воді хвилин на десять (вода повинна його тільки покрити).
  2. З яблук приготувати пюре. Для цього їх потрібно почистити, видалити насіння і потушити.
  3. Смородину та готові яблука перетерти через сито.
  4. Білки збити до стійких піків, потім поступово додавати мед і продовжувати збивати (маса повинна бути, як на бізе).
  5. Змішати смородинове пюре з яблучним, додати розмочений агар-агар, листочки м’яти, довести суміш до кипіння і проварити 1-2 хвилини. Постійно пюре помішувати, щоб нічого не пригоріло. Потім м’яту прибрати.
  6. У білки тонкою цівкою вливати гаряче пюре. Для того щоб не з’являлися комочки, продовжувати безперервно збивати суміш.
  7. Викласти зефір на пергамент ложкою або за допомогою кондитерського мішечка. І залишити на добу при кімнатній температурі підсихати.

Секрет пухкого омлету: Як приготувати ресторанну страву вдома

неділя, 3 серпень 2025, 11:08

Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, п...

Полуничний мус із 3 інгредієнтів - ідеальний літній десерт за 15 хвилин

неділя, 3 серпень 2025, 7:12

Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...