Молоко, що піниться, кипить, біжить по каструлі на плиту, а потім ще “пахне” на всю кухню — страшний сон господинь. Є хитрощі, які можуть допомогти уникнути “молочного вулкану” передають Патріоти України.
Досвідчені господині радять слідкувати і не відходити від молока навіть на 1 хвилинку, бо саме вона, як правило, може наробити шкоду.
Але справжня хитрість у тому, щоб змастити бортик каструлі олією без запаху або краще вершковим маслом. Таке коло стане перешкодою і молоко не зможе скипіти. Ще господині радять, як тільки молоко починає активно кипіти, не дмухати на нього, а кинути 1 кубик льоду. Температура спаде і молоко не скипить.
Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...
Молоко – дуже корисний напій. Однак при довгому термічному впливі продукт втрачає свої властивості. Тому сотейник, заповнений молочною рідиною, не варто тримати на плиті більше двох хвилин, передають Патріоти України. Проте молоко доходить до кипіння д...