Закуска, яка розійдеться на "ура": Рецепт еклерів із червоною рибою та вершковим сиром

Еклери можна подавати не лише на десерт. Наприклад, профітролі із заварного тіста з солоною начинкою не лише стануть прикрасою будь-якого фуршету, а й чудовим відкриттям для святкової вечері, радять Патріоти України.

Інгредієнти

Для еклерів:

  • 4 яйця
  • 250 мл води
  • 150 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л цукру
  • ½ ч. л солі

Для начинки:

  • 250 г вершкового сиру
  • 200 г сьомги (червоної риби)
  • 150 г свіжого огірка
  • 2-3 гілочки кропу

Приготування:

1. У невелику каструльку наливаємо воду, кладемо вершкове масло, додаємо сіль, цукор і ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння. Коли масло розтане і рідина почне вирувати, додаємо борошно. Добре вимішуємо, поки сформується щільна грудка. Найкраще робити це дерев'яною ложкою, оскільки маса виходить досить щільною. Заварна основа для тіста легко відставатиме від стінок, а на дні з'явиться білий наліт — так і має бути. Залишаємо остигати.

2. У тісто, що остигло, вбиваємо по одному яйцю і добре вимішуємо. Це можна зробити за допомогою дерев'яної ложки або міксера із насадкою для тіста. Коли додамо всі яйця, маса вийде густою та гладкою.

3. Заварне тісто готове, перекладаємо його в кондитерський мішок і відсаджуємо на деко. Для приготування закусочних профітролів для святкового столу або фуршету можна вибрати велику форму "закрита зірка" або "відкрита зірка". Так вийде рельєфна поверхня. Якщо у вас немає кондитерського мішка, тісто можна викласти ложкою.

4. Змочуємо палець холодною водою та акуратно притискаємо кінчики майбутніх еклерів, щоб у духовці вони не підгоріли. Випікаємо 40-50 хвилин за температури 200°C. Час випічки залежить від розміру, тому орієнтуйтеся на колір еклерів. Коли вони почнуть рум'янитися, спробуйте взяти один із дека. Готовий еклер легко відставатиме від поверхні і буде легким.

5. Для приготування еклерів із солоною начинкою використовуватимемо слабосолену сьомгу, вершковий сир і огірок, який додасть закусці свіжості. Рибу та огірок нарізаємо невеликими кубиками, подрібнюємо кріп. Приблизно третину риби та кріп змішуємо з вершковим сиром та перебиваємо блендером, щоб вийшла пастоподібна текстура. Решту нарізаної риби змішуємо з пастою. Начинка для профітролів готова.

6. Коли профітролі охолонуть, розрізаємо їх навпіл, не доходячи до краю, щоб кришка не відпадала. Начиняємо за допомогою ложки та подаємо на стіл.

Джерело: ТСН.ua

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...