Закуска, яка розійдеться на "ура": Рецепт еклерів із червоною рибою та вершковим сиром

Еклери можна подавати не лише на десерт. Наприклад, профітролі із заварного тіста з солоною начинкою не лише стануть прикрасою будь-якого фуршету, а й чудовим відкриттям для святкової вечері, радять Патріоти України.

Інгредієнти

Для еклерів:

  • 4 яйця
  • 250 мл води
  • 150 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л цукру
  • ½ ч. л солі

Для начинки:

  • 250 г вершкового сиру
  • 200 г сьомги (червоної риби)
  • 150 г свіжого огірка
  • 2-3 гілочки кропу

Приготування:

1. У невелику каструльку наливаємо воду, кладемо вершкове масло, додаємо сіль, цукор і ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння. Коли масло розтане і рідина почне вирувати, додаємо борошно. Добре вимішуємо, поки сформується щільна грудка. Найкраще робити це дерев'яною ложкою, оскільки маса виходить досить щільною. Заварна основа для тіста легко відставатиме від стінок, а на дні з'явиться білий наліт — так і має бути. Залишаємо остигати.

2. У тісто, що остигло, вбиваємо по одному яйцю і добре вимішуємо. Це можна зробити за допомогою дерев'яної ложки або міксера із насадкою для тіста. Коли додамо всі яйця, маса вийде густою та гладкою.

3. Заварне тісто готове, перекладаємо його в кондитерський мішок і відсаджуємо на деко. Для приготування закусочних профітролів для святкового столу або фуршету можна вибрати велику форму "закрита зірка" або "відкрита зірка". Так вийде рельєфна поверхня. Якщо у вас немає кондитерського мішка, тісто можна викласти ложкою.

4. Змочуємо палець холодною водою та акуратно притискаємо кінчики майбутніх еклерів, щоб у духовці вони не підгоріли. Випікаємо 40-50 хвилин за температури 200°C. Час випічки залежить від розміру, тому орієнтуйтеся на колір еклерів. Коли вони почнуть рум'янитися, спробуйте взяти один із дека. Готовий еклер легко відставатиме від поверхні і буде легким.

5. Для приготування еклерів із солоною начинкою використовуватимемо слабосолену сьомгу, вершковий сир і огірок, який додасть закусці свіжості. Рибу та огірок нарізаємо невеликими кубиками, подрібнюємо кріп. Приблизно третину риби та кріп змішуємо з вершковим сиром та перебиваємо блендером, щоб вийшла пастоподібна текстура. Решту нарізаної риби змішуємо з пастою. Начинка для профітролів готова.

6. Коли профітролі охолонуть, розрізаємо їх навпіл, не доходячи до краю, щоб кришка не відпадала. Начиняємо за допомогою ложки та подаємо на стіл.

Джерело: ТСН.ua

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...