Заливаємо куряче філе соусом і ставимо на 30 хвилин у духовку. Навіть сухе м’ясо починає танути в роті

Куряче філе всім відомо тим, що, якщо його трохи перетримати на вогні, стає сухим і несмачним. Цей рецепт допомагає завжди приготувати м’яку і соковиту страву, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • філе куряче, 2 шт;
  • вершки будь-якої жирності, 100 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • помідор, 1 шт;
  • сир, 60 г;
  • італійські трави, сіль, спеції за смаком.

Процес приготування

М’ясо промиваємо і сушимо паперовими рушниками. Ріжемо шматочками і складаємо в ємність.

Змішуємо яйця і вершки, всі спеції і сіль.

Порада: вершки підходять будь-якої жирності. Якщо немає вершків. Можна взяти сметану.

Цим соусом заливаємо шматочки м’яса і перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилося.

Перекладаємо м’ясо в форму. Розрівнюємо.

Зверху кладемо кружечки помідора, посипаємо тертим сиром.

Запікаємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 35 хвилин. Запіканка відмінно підходить і для святкового столу. Соус можете зробити з будь-яких інгредієнтів, додавши щось своє, наприклад, зелень, часник, паприку.

А ви це знали? Зберігання зелені в банці - простий спосіб продовжити свіжість до 10 днів

субота, 21 червень 2025, 13:05

У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...

Оцінять всі! Як приготувати смачні котлети з грибів

субота, 21 червень 2025, 12:12

Одна з найпоширеніших та улюблених багатьма страв – котлети. А грибні котлети – це не лише смачна, а й оригінальна страва, передають Патріоти України. Для їх приготування знадобиться:. Для початку потрібно вимити гриби, порізати їх та відварити. Потім ...