Замінять популярні "Шубу" та "Олів'є": Рецепти простих та оригінальних салатів для святкового столу

Всього місяць залишається до закінчення цього року, а це означає, що чимало господинь уже розпочали підготовку до свят. Першим пунктом у довгому списку справ перед настанням нового 2022 року, символом якого буде чорний водяний Тигр, природно йде складання смачного меню. Патріоти України вирішили спростити вам це завдання і пропонують вашій увазі декілька рецептів салатів, якими ви можете замінити набридлі Шубу і Олів'є.

Салат із курячим філе

Інгредієнти: куряче філе (200 г), картопля (3 шт.), свіжий огірок (1 шт.), курячі яйця (2 шт.), червона цибуля (0,5 шт.), кріп (1 пучок), майонез (3 ст. л.), сіль, перець чорний мелений, спеції для курки (за бажанням), перепелині яйця для декору (3-5 шт.).

Приготування:

Куряче філе промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими скибочками, додаємо спеції за смаком і обсмажуємо на сковороді з олією. Потім нарізаємо дрібним кубиком.

Курячі яйця відварюємо в підсоленій воді вкруту (приблизно 10 хвилин після закипання). Залишаємо їх остигати в холодній воді, а потім ріжемо кубиком.

Перепелині яйця також відварюємо - після закипання їх необхідно тримати у воді близько 3-5 хвилин. Потім виймаємо їх і чекаємо, доки охолонуть.

Картоплю миємо, чистимо від лушпиння. Нарізаємо дуже дрібною соломкою і обсмажуємо до золотистої скоринки на добре розігрітій сковороді - так, щоб вона була хрусткою. Після цього викладаємо її на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Якщо на це немає часу, смажену картоплю можна замінити на готові чіпси.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Свіжий огірок промиваємо під проточною водою та нарізаємо кубиком.

Зелень промиваємо у воді, викладаємо на паперові рушники та дрібно ріжемо.

Змішуємо в салатнику нарізані інгредієнти: курячі яйця, філе, огірок та цибулю. Заправляємо майонезом і перемішуємо, формуючи гірку та роблячи невелике заглиблення. Зверху посипаємо нарізаною зеленню і викладаємо в поглиблення очищені перепелині яйця. Навколо посипаємо смаженою картоплею чи чіпсами.

Салат із морепродуктів з авокадо

Інгредієнти: "Морський коктейль" (300 г), авокадо (1 шт.), помідори (2 шт.), рукола (50 г), листя салату (20 г), лимонний сік (2 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.), сушений орегано (1 ч. л.).

Приготування:

Морепродукти чистимо і відварюємо у підсоленій воді близько 2-3 хвилин або обсмажуємо на добре розігрітій сковороді.

Авокадо промиваємо, розрізаємо та видаляємо кісточку, чистимо та нарізаємо середніми часточками.

Помідори миємо, за бажанням знімаємо шкірку - для цього на них потрібно зробити кілька надрізів і обдати окропом. Нарізаємо соломкою.

Листя салату і руколу споліскуємо в холодній воді, відкидаємо на друшляк, потім чекаємо, поки вода стече. Кладемо на декілька хвилин на паперові рушники, а потім ріжемо або рвемо руками.

Викладаємо у велику тарілку всі підготовлені інгредієнти, збризкуємо соком лимона та заправляємо оливковою олією.

Салат з печінки тріски

Інгредієнти: помідор (2 шт.), редиска (2-3 шт.), огірок (1 шт.), зелена цибуля (3 стебла), консервована печінка тріски (1 банка), соєвий соус (2 ст. л.), сіль, перець, зелень.

Приготування:

Помідори, огірок та редиску промиваємо під проточною водою, потім витираємо насухо. Нарізаємо їх середнім кубиком.

Зелену цибулю та зелень споліскуємо у воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рубаємо дрібно.

З печінки тріски зливаємо жир, дістаємо печінку та ріжемо її невеликими шматочками.

Змішуємо всі інгредієнти в салатнику та заправляємо соєвим соусом, а потім посипаємо нарізаною зеленню.


Джерело: Апостроф

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...