Заощадити час та енергію: Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки на пивній банці

Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банку

Ресторатор Євген Клопотенко вирішив приготувати курку в духовці, посадивши її на пивну банку. При такому способі м'ясо вийде соковитим, а скоринка при цьому буде хрусткою, зазначають Патріоти України.

"Поки курка смажиться зовні, всередині вона насичується парами пива, в результаті цього м'ясо і виходить таким соковитим і м'яким", - говорить Клопотенко.

Кулінар радить обійтися мінімумом спецій - сіллю, перцем, приправою для курки, а також запевняє, що алкоголь з пива випаровується під час приготування, залишаючи тільки ніжний смак і елегантний аромат.

Інгредієнти:

  • Курка - 1 шт.
  • Темне пиво - банка 500 мл
  • Приправа для курки - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком

Покрокове приготування курки

Підготуйте інгредієнти і поставте духовку розігріватися до 180 градусів.

Натріть курку сіллю перцем, приправою для курки всередині і зовні. Змастіть тушку з усіх боків соняшниковою олією за допомогою пензлика. Олія зробить шкіру хрусткою і золотистою.

Якщо на пивній банці є паперова етикетка, її потрібно обов'язково зняти, і обов'язково відмити це місце від клею. Навіть якщо етикетки немає, банку все одно потрібно ретельно вимити.

Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банкуКлопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банку

Відкрийте банку з пивом і відлийте приблизно чверть, щоб не виділялося багато піни під час запікання і пиво не вирувало в банці.

Обережно насадіть натерту спеціями курку на банку з пивом. Застеліть деко пергаментом і поставте в центр курку на банку, акуратно притримуючи, щоб банка не впала.

Поставте курку на нижній рівень розігрітої духовки. Час запікання залежить від розміру курки: якщо це тушка до 1 кг, то 45-50 хвилин, якщо більше, то довше.

Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банкуКлопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банку

Щоб перевірити готовність м'яса, проткніть тушку і подивіться, чи не виділяється сукровиця. Якщо виділяється прозорий сік, м'ясо готове.

Дайте курці трохи "відпочити", а потім нарізайте і подавайте до столу.


Все просто! Що додати у каву, щоб вона була не лише смачною, а й надзвичайно корисною

середа, 2 квітень 2025, 6:58

Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...

ТОП-2 продукти, які зроблять фарш для котлет чи пельменів менш жирним

середа, 2 квітень 2025, 6:12

Багато господинь знає про те, що фарш повинен включати жирний компонент, щоб котлети або пельмені вийшли соковитими і смачними. Однак часом багато хто кладе компоненти “на око”, через що результат виходить незадовільним. Наприклад, можна зіткнутися з т...