Заощадити час та енергію: Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки на пивній банці

Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банку

Ресторатор Євген Клопотенко вирішив приготувати курку в духовці, посадивши її на пивну банку. При такому способі м'ясо вийде соковитим, а скоринка при цьому буде хрусткою, зазначають Патріоти України.

"Поки курка смажиться зовні, всередині вона насичується парами пива, в результаті цього м'ясо і виходить таким соковитим і м'яким", - говорить Клопотенко.

Кулінар радить обійтися мінімумом спецій - сіллю, перцем, приправою для курки, а також запевняє, що алкоголь з пива випаровується під час приготування, залишаючи тільки ніжний смак і елегантний аромат.

Інгредієнти:

  • Курка - 1 шт.
  • Темне пиво - банка 500 мл
  • Приправа для курки - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком

Покрокове приготування курки

Підготуйте інгредієнти і поставте духовку розігріватися до 180 градусів.

Натріть курку сіллю перцем, приправою для курки всередині і зовні. Змастіть тушку з усіх боків соняшниковою олією за допомогою пензлика. Олія зробить шкіру хрусткою і золотистою.

Якщо на пивній банці є паперова етикетка, її потрібно обов'язково зняти, і обов'язково відмити це місце від клею. Навіть якщо етикетки немає, банку все одно потрібно ретельно вимити.

Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банкуКлопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банку

Відкрийте банку з пивом і відлийте приблизно чверть, щоб не виділялося багато піни під час запікання і пиво не вирувало в банці.

Обережно насадіть натерту спеціями курку на банку з пивом. Застеліть деко пергаментом і поставте в центр курку на банку, акуратно притримуючи, щоб банка не впала.

Поставте курку на нижній рівень розігрітої духовки. Час запікання залежить від розміру курки: якщо це тушка до 1 кг, то 45-50 хвилин, якщо більше, то довше.

Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банкуКлопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки, посадивши її на пивну банку

Щоб перевірити готовність м'яса, проткніть тушку і подивіться, чи не виділяється сукровиця. Якщо виділяється прозорий сік, м'ясо готове.

Дайте курці трохи "відпочити", а потім нарізайте і подавайте до столу.


Можна язика проковтнути: Рецепт справжнього грузинського харчо. Впорається навіть новачок (відео)

вівторок, 18 січень 2022, 0:08

Харчо - національний грузинський суп з прянощами, зеленню і часником. Таке блюдо відмінно зігріє в зимові морози та допоможе підтримати імунітет, зазначають Патріоти України. Рецепт цієї страви нескладний і класичний харчо зможе приготувати навіть нова...

Набагато смачніше, ніж лаваш із начинкою: Рецепт соковитого рулету з шинкою, яйцями і не тільки

понеділок, 17 січень 2022, 23:16

Цей чудовий сирний рулет обов’язково вам стане в нагоді. Його легко приготувати, і він дуже смачний, радять Патріоти України. Викладіть папір для випічки на деко і почніть укладати скибочки сиру. Після, ставимо деко в попередньо розігріту духовку при 1...