
Солянка вважається однією з найпопулярніших страв у ресторані, проте вдома господині готують її нечасто через те, що з нею дуже багато метушні. Кулінари поділилися рецептом найпростішої солянки, яка готується досить швидко і з доступних інгредієнтів, передають Патріоти України.
Для її приготування візьміть 300 г будь-якої шинки або ковбаси, 300 г свинини, 3 великих картоплини, одну моркву і одну цибулину, два лаврові листки, три великих ложки томатної пасти, 200 г маринованих огірків, трохи маслин, один лимон, рослинне масло і спеції за бажанням.
Промийте м'ясо і наріжте маленькими кубиками, потім посмажте на олії до повної готовності. Очистіть цибулю і моркву, наріжте такими ж кубиками, як і м'ясо, посмажте на олії окремо від м'яса, а коли цибуля стане прозорою, додайте томатну пасту і тушкуйте під кришкою 5-7 хвилин.
У каструлю об'ємом 4 літри налийте воду, доведіть до кипіння і опустіть в неї картоплю, нарізану кубиками, приблизно на 7 хвилин. Відразу після цього додайте обсмажене м'ясо і овочі. Коли картопля стане м'якою, викладіть в каструлю подрібнені огірки і ковбасу, маслини, розрізані навпіл, а також всі спеції. Доведіть солянку до кипіння і готуйте ще близько 5 хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште під кришкою на 15 хвилин, під час подачі прикрасите солянку лимонними шматочками.
Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...
Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...