"Завжди починайте процес випікання так": Розкрито секрет справжньої гуцульської паски із села Космач

У різних регіонах нашої країни українці мають свої «секрети» приготування смачних і ніжних пасок. Про те, в чому секрет справжнього паски із села Космач на Гуцульщині, розповіли автори сайту «Наші Бесаги», передають Патріоти України.

За словами пані Параски, до якої вони звернулися за консультацією, гуцули завжди починають випікати паску з молитви — читають «Отче наш», а також просять Бога про те, щоб святковий хліб вийшов гарним та смачним.

Також для приготування паски потрібно:

  • борошно — 4 кг. (підсипаємо поступово, може піти більше)
  • молоко — 2 літри
  • цукор — 1 кг.
  • сіль — 2 чайні ложки
  • олія — 50 мл. (+20 мл при замішуванні)
  • яйця з білком — 5 шт.
  • жовтки — 20 шт.
  • оцет — 1 чайна ложка
  • дріжджі — 1.5 пачки (150 грамів)
  • масло вершкове — 0.5 кг.

Про інші «секрети» випікання паски пані Параска розповіла під час зйомки відео.

Для цінителів: ТОП-10 спецій та продуктів, якими можна урізноматніти смак кави

четвер, 6 березень 2025, 18:12

Кавові сноби переконані, що додавати в напій щось окрім кави та води не можна, інакше переб’єш смак. Якщо ти до них не належиш, закликаємо до експериментів. Каву часто бояться поєднувати з чимось крім традиційних кориці, шоколаду та вершків, проте цей ...

Що зробити, щоб риба не розвалювалася під час смаження

четвер, 6 березень 2025, 17:10

Обсмажити рибу так, щоб вийшло ідеальне блюдо з ароматною скоринкою, досить складно. Справа в тому, що продукт досить легко втрачає цілісність і з рівних шматочків перетворюється на неапетитну масу. Як не дивно, але справа зазвичай не в паніровці і нав...