Збережіть до Різдва: Рецепт куті по-новому із секретним інгредієнтом

Кутя – це обов`язковий елемент різдвяного столу. Класичну кутю готують на основі пшеничної крупи, меду, маку і родзинок. Але часи змінюються і страву почали готувати по-новому, змінюючи спосіб приготування та додаючи багато різноманітних компонентів. Так, відомий кухар Аліса Купер запропонувала сухофрукти для страви попередньо замочувати у чорному чаї, а саму кутю зварити не на воді, а узварі з додаванням гранатового сиропу. Виходить досить оригінально та неймовірно смачно. Рецепт опубліковано в Instagram, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

  • пшениця\спельта
  • сухофрукти
  • заморожені ягоди
  • гранатовий сироп
  • горіхи
  • перетертий мак
  • чорний чай
  • родзинки
  • сушена вишня
  • гілочка кориці
  • яблука\груші\курага (для узвару)
  • бадьян, мед, цукор, апельсин (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Родзинки чи вишню замочити у чорному чаї на 2 години, після чого добре віджати зайву воду.

2. Порізати горіхи. Змішати їх із замоченими сухофруктами та маком.

3. Порізати яблука, груші, курагу.

4. Покласти у каструлю, налити гранатовий сироп та додати корицю. Залити водою та варити 20 хвилин.

5. Додати крупу в узвар та варити 40-60 хвилин.

6. Змішати крупу з начинкою та прикрасити цедрою апельсина.

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...