Кутя – це обов`язковий елемент різдвяного столу. Класичну кутю готують на основі пшеничної крупи, меду, маку і родзинок. Але часи змінюються і страву почали готувати по-новому, змінюючи спосіб приготування та додаючи багато різноманітних компонентів. Так, відомий кухар Аліса Купер запропонувала сухофрукти для страви попередньо замочувати у чорному чаї, а саму кутю зварити не на воді, а узварі з додаванням гранатового сиропу. Виходить досить оригінально та неймовірно смачно. Рецепт опубліковано в Instagram, повідомляють Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Родзинки чи вишню замочити у чорному чаї на 2 години, після чого добре віджати зайву воду.
2. Порізати горіхи. Змішати їх із замоченими сухофруктами та маком.
3. Порізати яблука, груші, курагу.
4. Покласти у каструлю, налити гранатовий сироп та додати корицю. Залити водою та варити 20 хвилин.
5. Додати крупу в узвар та варити 40-60 хвилин.
6. Змішати крупу з начинкою та прикрасити цедрою апельсина.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...