Збережіть до Різдва: Рецепт куті по-новому із секретним інгредієнтом

Кутя – це обов`язковий елемент різдвяного столу. Класичну кутю готують на основі пшеничної крупи, меду, маку і родзинок. Але часи змінюються і страву почали готувати по-новому, змінюючи спосіб приготування та додаючи багато різноманітних компонентів. Так, відомий кухар Аліса Купер запропонувала сухофрукти для страви попередньо замочувати у чорному чаї, а саму кутю зварити не на воді, а узварі з додаванням гранатового сиропу. Виходить досить оригінально та неймовірно смачно. Рецепт опубліковано в Instagram, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

  • пшениця\спельта
  • сухофрукти
  • заморожені ягоди
  • гранатовий сироп
  • горіхи
  • перетертий мак
  • чорний чай
  • родзинки
  • сушена вишня
  • гілочка кориці
  • яблука\груші\курага (для узвару)
  • бадьян, мед, цукор, апельсин (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Родзинки чи вишню замочити у чорному чаї на 2 години, після чого добре віджати зайву воду.

2. Порізати горіхи. Змішати їх із замоченими сухофруктами та маком.

3. Порізати яблука, груші, курагу.

4. Покласти у каструлю, налити гранатовий сироп та додати корицю. Залити водою та варити 20 хвилин.

5. Додати крупу в узвар та варити 40-60 хвилин.

6. Змішати крупу з начинкою та прикрасити цедрою апельсина.

Оцінять всі! Простіше простого - слойки з сосисками та сиром

четвер, 15 травень 2025, 18:13

Швидка випічка, яка займає від сили 20 хвилин, — ідеальний варіант. Якщо ви любите вироби з тіста та сосиски, цей рецепт буде для вас знахідкою. В ньому немає ніяких секретів, лише прості та доступні продукти, передають Патріоти України. Для приготуван...

Варто знати! Що обов'язково додати у фарш для котлет, щоб вони були соковитими і смачними

четвер, 15 травень 2025, 17:57

Рубані котлети можна готувати з будь-якого м'яса – курки, індички, свинини або навіть міксувати кілька видів. Але, якщо ви хочете, щоб вони були по-справжньому соковитими, додайте в основу свіжі овочі, наприклад, помідори, кабачки, передають Патріоти У...