Кутя – це обов`язковий елемент різдвяного столу. Класичну кутю готують на основі пшеничної крупи, меду, маку і родзинок. Але часи змінюються і страву почали готувати по-новому, змінюючи спосіб приготування та додаючи багато різноманітних компонентів. Так, відомий кухар Аліса Купер запропонувала сухофрукти для страви попередньо замочувати у чорному чаї, а саму кутю зварити не на воді, а узварі з додаванням гранатового сиропу. Виходить досить оригінально та неймовірно смачно. Рецепт опубліковано в Instagram, повідомляють Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Родзинки чи вишню замочити у чорному чаї на 2 години, після чого добре віджати зайву воду.
2. Порізати горіхи. Змішати їх із замоченими сухофруктами та маком.
3. Порізати яблука, груші, курагу.
4. Покласти у каструлю, налити гранатовий сироп та додати корицю. Залити водою та варити 20 хвилин.
5. Додати крупу в узвар та варити 40-60 хвилин.
6. Змішати крупу з начинкою та прикрасити цедрою апельсина.
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...