Готуємо консервацію на зиму вже зараз. Вашій увазі пропонується 5 найсмачніших рецептів домашньої консервації огірків. Ви легко зможете приготувати мариновані огірки на будь-який смак, передають Патріоти України.
Інгредієнти (на 1л банку): дрібні огірки, 1 ч.л. оцтової есенції (70%), 1 гілочка петрушки, 3 зубчики часнику, 1 морква середнього розміру.
Для маринаду: 1 л води, 1 ст. л. солі з верхом, 2 ст. л. цукру, 5-7 горошин чорного або запашного перцю, вишневий лист, гвоздика.
Спочатку огірки треба вимочити в кип’яченій холодній воді протягом 2-3 годин. Потім покладіть в банку огірки, моркву, зубчики часнику і інші інгредієнти.
Закип’ятіть воду, залийте огірки на 10 хвилин, потім злийте. Повторіть цю процедуру 2 рази. На третій раз закип’ятіть воду і додайте в неї всі компоненти для маринаду.
Залийте огірки маринадом, додайте в кожну банку по 1 ч. л. оцтової есенції і закатайте.
Інгредієнти: 2,5 кг огірків, 1,5 кг помідорів, 2 цибулини середніх розмірів, 100 г часнику, 100 г цукру, 1,5 ст. л. солі, 5-7 ст. л. оцту (9%).
Свіжі огірки нарізати кільцями, а помідори пропустити через сито або вичавити на соковижималці, щоб позбутися від кісточок. Ставимо томатний сік на вогонь і доводимо до кипіння. Тепер вносимо в туди огірки, нарізану кільцями цибулю і інші інгредієнти. Варимо до м’якості і розкладаємо в стерилізовані банки.
Інгредієнти: 2 кг огірків, зелень (листя смородини, листя хрону, парасольки кропу, листя вишні, естрагон), 2 зубчики часнику, 5-6 горошин перцю, гострий стручковий перець (за смаком), 2 ст. л. солі, 1 л води.
Замочіть огірки на 3-4 години в холодній воді. Викладіть в банку огірки, часник, перець і зелень. Окремо закип’ятіть воду, додайте 2 ст. л води і остудіть. Холодний розчин влийте в банку, закрийте кришкою з дірочками і тримайте при кімнатній температурі 2-3 дні. Після чого закрийте кришкою для закачування, поставте в каструлю з холодною водою і кип’ятіть 20-25 хвилин.
Інгредієнти: огірки, морква, цибуля, часник.
Для маринаду (на 3-літрову банку): 100 мл оцту (9%), 2 ст. л. солі, 6 ст. л. цукру, гвоздика.
На дно банки викладаємо часник, гвоздику, половину цибулини і моркви. Укладаємо в банки огірки якомога щільніше. Тепер вносимо сіль, цукор, оцет, заливаємо огірки гарячою водою (не окропом) і закачуємо.
Інгредієнти (на літрову банку): огірки, 1 зубчик часнику, половина солодкого перцю, кілька гілочок кропу в парасольках, 3 ст. л. оцту (9%), 2 шт. лаврового листа.
Для маринаду: 1 л води, 1,5 ст. л. солі, 3 ст. л. цукру.
Простерілізуйте банки і покладіть на дно лавровий лист, зубчик часнику, парасольки кропу і нарізаний кубиками перець. Вимиті і відмочені огірки щільно укладаємо в банки.
Окремо готуємо маринад: доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор.
У кожну банку з огірками додаємо 3 ст. л. оцту і заливаємо гарячим маринадом. Банки можна закочувати. Консервовані огірки поставити в темне прохолодне місце.
Всі ми любимо смачно поїсти, особливо смажену курочку. Але не завжди вона виходить соковитою. Особливо грудинка, яка найчастіше виходить сухою. Давайте приготуємо соковиту та ароматну курочку, від якої вся сім’я буде в повному захваті, передають Патріо...
Цей рецепт виручить, коли немає варіантів для швидкої та смачної вечері. Така страва доволі швидко готується та не потребує багато затратних по часу процесів, передають Патріоти України. Продукти:. Покрокове приготування