Здатні прикрасити навіть святковий стіл: Рецепт фаршированих фрикадельок для ситної вечері

Якщо ви у пошуках універсальної страви для вечері чи застілля, то рецепт фрикадельок однозначно вам підійде. З ними можна зварити надзвичайно смачний суп, використовувати як доповнення до гарніру, або приготувати у соусі та подавати як самостійну страву. Мало хто здогадується, але фрикадельки ще можна нафарширувати сиром, цим самим отримати святковий варіант страви. Рецептом фаршированих фрикадельок із сиром поділилася фудблогерка Софія Засадна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • моцарела – 1 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • гранульований часник – 0,5 ч. л
  • кумин та зіра – 1 ч. л.
  • сушений орегано – 0,5 ч. л
  • петрушка – 1 пучок
  • свіжозмелений перець

Для соусу:

  • консервовані томати – 400 г
  • томатна паста – 50 г
  • сушене орегано – 1 ст. л.
  • сушений базилік – 1 ст. л.
  • сушена кінза/петрушка – 1 ч. л.
  • морква – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • червоний винний оцет – 1 ч. л.
  • морська сіль
  • свіжозмелений перець

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 200 градусів та застелити деко пергаментом.

2. Порізати моцарелу на 12 рівних кубиків.

3. Змішати всі інгредієнти для фрикадельок, окрім моцарели та пів порції петрушки. Отриману масу поділити на 12 частин.

4. Сформувати фрикадельки, загорнувши в кожну кульку шматок моцарели.

5. Викласти фрикадельки на деко та випікати упродовж 15-18 хвилин.

6. Тим часом приготувати соус. Для цього розігріти пательню з олією на середньому вогні. Покласти всі інгредієнти для соусу та тушкувати упродовж 20 хвилин. Після чого подрібнити масу блендером.

7. Соус вилити знову на пательню, покласти фрикадельки та тушкувати упродовж 5-10 хвилин.

Ефект приємно здивує! З чим їсти гречку для максимальної користі та смаку

субота, 23 листопад 2024, 18:13

Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...

А ви це знали? Лосось чи тунець? Яка риба корисніша

субота, 23 листопад 2024, 17:09

Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...