Здатні прикрасити навіть святковий стіл: Рецепт фаршированих фрикадельок для ситної вечері

Якщо ви у пошуках універсальної страви для вечері чи застілля, то рецепт фрикадельок однозначно вам підійде. З ними можна зварити надзвичайно смачний суп, використовувати як доповнення до гарніру, або приготувати у соусі та подавати як самостійну страву. Мало хто здогадується, але фрикадельки ще можна нафарширувати сиром, цим самим отримати святковий варіант страви. Рецептом фаршированих фрикадельок із сиром поділилася фудблогерка Софія Засадна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • моцарела – 1 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • гранульований часник – 0,5 ч. л
  • кумин та зіра – 1 ч. л.
  • сушений орегано – 0,5 ч. л
  • петрушка – 1 пучок
  • свіжозмелений перець

Для соусу:

  • консервовані томати – 400 г
  • томатна паста – 50 г
  • сушене орегано – 1 ст. л.
  • сушений базилік – 1 ст. л.
  • сушена кінза/петрушка – 1 ч. л.
  • морква – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • червоний винний оцет – 1 ч. л.
  • морська сіль
  • свіжозмелений перець

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 200 градусів та застелити деко пергаментом.

2. Порізати моцарелу на 12 рівних кубиків.

3. Змішати всі інгредієнти для фрикадельок, окрім моцарели та пів порції петрушки. Отриману масу поділити на 12 частин.

4. Сформувати фрикадельки, загорнувши в кожну кульку шматок моцарели.

5. Викласти фрикадельки на деко та випікати упродовж 15-18 хвилин.

6. Тим часом приготувати соус. Для цього розігріти пательню з олією на середньому вогні. Покласти всі інгредієнти для соусу та тушкувати упродовж 20 хвилин. Після чого подрібнити масу блендером.

7. Соус вилити знову на пательню, покласти фрикадельки та тушкувати упродовж 5-10 хвилин.

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...