Здорова версія популярної страви: Рецепт ідеально хрустких дерунів у духовці

Печені деруни — здоровіша версія популярної української страви, для якої не потрібно ні багато часу, ні дорогих інгредієнтів. Готують деруни й солоними, і солодкими, а подають із вершковим або грибним соусом. Нижче представлений рецепт, який ідеально підходить для картопляних млинців, запечених в духовці, які вийдуть дуже хрусткими і не будуть "багаті" жиром, зазначають Патріоти України.

Печені деруни: готуємо в духовці

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 столові ложки олії;
  • пучок кропу;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • сіль, перець, майоран до смаку.

Для приготування соусу знадобиться:

  • 200 грам натурального йогурту;
  • кріп;
  • 1 маленький зубчик часнику;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помийте, почистіть та натріть на грубій терці картоплю.
  2. Не забудьте віджати воду, потім додати натерту цибулю і часник разом з подрібненим кропом і рештою спецій.
  3. Все дуже ретельно перемішайте.
  4. Покладіть папір для випікання на деко. Ложкою викладіть деруни один біля одного.
  5. Готові деруни поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте їх 25 хвилин. Після закінчення часу переверніть деруни і залиште в духовці ще на 10 – 15 хвилин.
  6. Для йогуртового соусу з’єднайте всі інгредієнти та ретельно перемішайте. Смачного!

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...