Здорова версія популярної страви: Рецепт ідеально хрустких дерунів у духовці

Печені деруни — здоровіша версія популярної української страви, для якої не потрібно ні багато часу, ні дорогих інгредієнтів. Готують деруни й солоними, і солодкими, а подають із вершковим або грибним соусом. Нижче представлений рецепт, який ідеально підходить для картопляних млинців, запечених в духовці, які вийдуть дуже хрусткими і не будуть "багаті" жиром, зазначають Патріоти України.

Печені деруни: готуємо в духовці

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 столові ложки олії;
  • пучок кропу;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • сіль, перець, майоран до смаку.

Для приготування соусу знадобиться:

  • 200 грам натурального йогурту;
  • кріп;
  • 1 маленький зубчик часнику;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помийте, почистіть та натріть на грубій терці картоплю.
  2. Не забудьте віджати воду, потім додати натерту цибулю і часник разом з подрібненим кропом і рештою спецій.
  3. Все дуже ретельно перемішайте.
  4. Покладіть папір для випікання на деко. Ложкою викладіть деруни один біля одного.
  5. Готові деруни поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте їх 25 хвилин. Після закінчення часу переверніть деруни і залиште в духовці ще на 10 – 15 хвилин.
  6. Для йогуртового соусу з’єднайте всі інгредієнти та ретельно перемішайте. Смачного!

Смакота! Як оригінально запекти качку з яблуками в апельсинах

четвер, 22 травень 2025, 18:13

Запечена качка – не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого меню. Спробуйте, передають Патріоти України. Інгредієнти:Качка – 1 шт.Яблука – 2-3 шт.Курага – 50...

Смакота! Шпинатний рулет з лососем та сиром на святковий стіл

четвер, 22 травень 2025, 17:12

Повітряний шпинатний бісквіт із ніжним крем-сиром та слабосоленим лососем може стати ще однією смачною, гарною та швидкою закускою на стіл, передають Патріоти України. Для приготування візьміть:. Шпинат заливаємо окропом і через пару хвилин зливаємо во...