Здорова версія популярної страви: Рецепт ідеально хрустких дерунів у духовці

Печені деруни — здоровіша версія популярної української страви, для якої не потрібно ні багато часу, ні дорогих інгредієнтів. Готують деруни й солоними, і солодкими, а подають із вершковим або грибним соусом. Нижче представлений рецепт, який ідеально підходить для картопляних млинців, запечених в духовці, які вийдуть дуже хрусткими і не будуть "багаті" жиром, зазначають Патріоти України.

Печені деруни: готуємо в духовці

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 столові ложки олії;
  • пучок кропу;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • сіль, перець, майоран до смаку.

Для приготування соусу знадобиться:

  • 200 грам натурального йогурту;
  • кріп;
  • 1 маленький зубчик часнику;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помийте, почистіть та натріть на грубій терці картоплю.
  2. Не забудьте віджати воду, потім додати натерту цибулю і часник разом з подрібненим кропом і рештою спецій.
  3. Все дуже ретельно перемішайте.
  4. Покладіть папір для випікання на деко. Ложкою викладіть деруни один біля одного.
  5. Готові деруни поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте їх 25 хвилин. Після закінчення часу переверніть деруни і залиште в духовці ще на 10 – 15 хвилин.
  6. Для йогуртового соусу з’єднайте всі інгредієнти та ретельно перемішайте. Смачного!

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...