Здорова версія популярної страви: Рецепт ідеально хрустких дерунів у духовці

Печені деруни — здоровіша версія популярної української страви, для якої не потрібно ні багато часу, ні дорогих інгредієнтів. Готують деруни й солоними, і солодкими, а подають із вершковим або грибним соусом. Нижче представлений рецепт, який ідеально підходить для картопляних млинців, запечених в духовці, які вийдуть дуже хрусткими і не будуть "багаті" жиром, зазначають Патріоти України.

Печені деруни: готуємо в духовці

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 столові ложки олії;
  • пучок кропу;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • сіль, перець, майоран до смаку.

Для приготування соусу знадобиться:

  • 200 грам натурального йогурту;
  • кріп;
  • 1 маленький зубчик часнику;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помийте, почистіть та натріть на грубій терці картоплю.
  2. Не забудьте віджати воду, потім додати натерту цибулю і часник разом з подрібненим кропом і рештою спецій.
  3. Все дуже ретельно перемішайте.
  4. Покладіть папір для випікання на деко. Ложкою викладіть деруни один біля одного.
  5. Готові деруни поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте їх 25 хвилин. Після закінчення часу переверніть деруни і залиште в духовці ще на 10 – 15 хвилин.
  6. Для йогуртового соусу з’єднайте всі інгредієнти та ретельно перемішайте. Смачного!

Які вітаміни варто приймати взимку - порада експерта

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:15

Взимку через нестачу сонячного світла та обмежений доступ до свіжих продуктів організм частіше відчуває дефіцит важливих вітамінів. Експертка з харчування Таня Фрайріх радить звернути особливу увагу на п’ять ключових поживних речовин, передають Патріот...

Не робіть помилок! Чому не виходить приготувати прозорий бульйон

п’ятниця, 26 грудень 2025, 17:42

Прозорий, ароматний бульйон часто здається простою стравою, але на практиці виходить не в усіх. Навіть з якісних продуктів він може стати каламутним, блідим і без виразного смаку. Причина зазвичай не в курці чи каструлі, а в дрібних помилках під час ва...