Здивуйте близьких: Рецепт смачних великих дерунів з начинкою із зелені та сиру

Кухня - велике поле для експериментів, де немає межі креативу та фантазії. Оригінальними можна зробити навіть класичні деруни. Наприклад, збільшити їх розмір до діаметра сковороди та наповнити смачною начинкою, радять Патріоти України.

Щоб приготувати такі деруни, зберемо наступні продукти: картопля (450 г), яйце (1 шт), сир плавлений (1 шт), цибуля зелена (20 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), олія (для смаження), сметана (для подачі).

Як приготувати смачні деруни з начинкою

Промийте зелену цибулю та дрібно порубайте. Розбийте в окрему посудину яйце, додати сіль, перець та злегка збийте виделкою або вінчиком. Туди ж додайте подрібнену цибулю.

В окрему посудину натріть на крупній тертці плавлений сир. Очистіть картопля, промийте та висушіть. Половину картоплі натріть також на крупній тертці і злегка відіжміть, щоб прибрати зайву рідину.

Розігрійте в сковороді олію. Викладіть на сковороду картоплю та розрівняйте по всій площині. Зверху додайте начинку з яйця та зеленої цибулі. Третім шаром - натертий плавлений сирок. Посоліть, поперчіть. Натріть решту картоплі і також додайте наверх.

Накрийте великий дерун кришкою і смажте на малому вогні 4-5 хвилин. Переверніть на іншу сторону за допомогою тарілки або кришки, також обсмажте до утворення золотистої скоринки.

Подавайте деруни теплими та зі сметаною. При бажанні їх також можна прикрасити свіжою зеленню.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...