Кухня - велике поле для експериментів, де немає межі креативу та фантазії. Оригінальними можна зробити навіть класичні деруни. Наприклад, збільшити їх розмір до діаметра сковороди та наповнити смачною начинкою, радять Патріоти України.
Щоб приготувати такі деруни, зберемо наступні продукти: картопля (450 г), яйце (1 шт), сир плавлений (1 шт), цибуля зелена (20 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), олія (для смаження), сметана (для подачі).
Як приготувати смачні деруни з начинкою
Промийте зелену цибулю та дрібно порубайте. Розбийте в окрему посудину яйце, додати сіль, перець та злегка збийте виделкою або вінчиком. Туди ж додайте подрібнену цибулю.
В окрему посудину натріть на крупній тертці плавлений сир. Очистіть картопля, промийте та висушіть. Половину картоплі натріть також на крупній тертці і злегка відіжміть, щоб прибрати зайву рідину.
Розігрійте в сковороді олію. Викладіть на сковороду картоплю та розрівняйте по всій площині. Зверху додайте начинку з яйця та зеленої цибулі. Третім шаром - натертий плавлений сирок. Посоліть, поперчіть. Натріть решту картоплі і також додайте наверх.
Накрийте великий дерун кришкою і смажте на малому вогні 4-5 хвилин. Переверніть на іншу сторону за допомогою тарілки або кришки, також обсмажте до утворення золотистої скоринки.
Подавайте деруни теплими та зі сметаною. При бажанні їх також можна прикрасити свіжою зеленню.
Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...
Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...