Здивуйте близьких: Рецепт смачних великих дерунів з начинкою із зелені та сиру

Кухня - велике поле для експериментів, де немає межі креативу та фантазії. Оригінальними можна зробити навіть класичні деруни. Наприклад, збільшити їх розмір до діаметра сковороди та наповнити смачною начинкою, радять Патріоти України.

Щоб приготувати такі деруни, зберемо наступні продукти: картопля (450 г), яйце (1 шт), сир плавлений (1 шт), цибуля зелена (20 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), олія (для смаження), сметана (для подачі).

Як приготувати смачні деруни з начинкою

Промийте зелену цибулю та дрібно порубайте. Розбийте в окрему посудину яйце, додати сіль, перець та злегка збийте виделкою або вінчиком. Туди ж додайте подрібнену цибулю.

В окрему посудину натріть на крупній тертці плавлений сир. Очистіть картопля, промийте та висушіть. Половину картоплі натріть також на крупній тертці і злегка відіжміть, щоб прибрати зайву рідину.

Розігрійте в сковороді олію. Викладіть на сковороду картоплю та розрівняйте по всій площині. Зверху додайте начинку з яйця та зеленої цибулі. Третім шаром - натертий плавлений сирок. Посоліть, поперчіть. Натріть решту картоплі і також додайте наверх.

Накрийте великий дерун кришкою і смажте на малому вогні 4-5 хвилин. Переверніть на іншу сторону за допомогою тарілки або кришки, також обсмажте до утворення золотистої скоринки.

Подавайте деруни теплими та зі сметаною. При бажанні їх також можна прикрасити свіжою зеленню.

Недорого та смачно: Рецепт коропа по-матроськи від Тетяни Литвинової (відео)

субота, 27 листопад 2021, 16:15

Гастро-експерт поділилася рецептом коропа, який готується в червоному вині, передають Патріоти України. «Не любите кістлявого коропа? Ви просто не вмієте його готувати!» — стверджує Тетяна Литвинова. Якщо правильно його обробити та приготувати в насиче...

Швидко і смачно: Два найкращих рецепта єврейських пончиків-суфганіет

субота, 27 листопад 2021, 15:15

Напередодні Хануки 2021 розповідаємо, як приготувати суфганіет — пончики, які в Ізраїлі прийнято готувати до єврейського Свята свічок. Найчастіше ці пончики смажать в гарячому маслі, однак є й інший варіант приготування — запікання булочок в духовці. С...