Здивуйте рідних! Домашній хліб, від якого не відірватися - простий та смачний рецепт батона з хрусткою скоринкою

Хліб у рукаві готується простіше простого, а результат виходить дуже смачним. У такого батона хрумка рум'яна скоринка і ніжний м'якуш. Пропонуємо порадувати близьких запашною домашньою випічкою із найпростіших інгредієнтів, передають Патріоти України.

Домашній хліб можна приготувати як у духовці чи печі, так і на сковороді чи в мультиварці. Є технологія, за якою він готується в рукаві для запікання, виходить пишним, повітряним та неймовірно смачним.

Вам знадобляться:

  • 650 г пшеничного борошна;
  • 400 мл води;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 11 г сухих дріжджів (1 пакетик);
  • 2 ч. л. солі;
  • 5 ст. л рафінованої олії.

Насамперед потрібно розвести дріжджі у теплій воді – її температура не повинна перевищувати 40 градусів. Додайте цукор, кілька ложок борошна та залиште на 15 хвилин. Потім додайте сіль, 3 столові ложки рослинної олії і просіяне борошно.

Замісіть м'яке та еластичне тісто, яке не повинно вийти забитим. Для цього руки потрібно зволожити олією. Вимішуйте тісто кілька хвилин, а потім накрийте миску із ним харчовою плівкою.

Залишіть майбутній хліб підніматися – знадобиться 1,5-2 години. Після цього присипте робочу поверхню борошном і розкачайте тісто в товстий пласт. Поверніть його в рулет і защипіть краї. Зверху потрібно зробити кілька глибоких надрізів.

Акуратно покладіть сформований виріб у рукав для запікання та зав'яжіть його краї. Залишіть ще на 15-20 хвилин, після чого відправте майбутній батон у духовку. Його потрібно випікати близько 60 хвилин за температури 180 градусів. Після випікання відразу розріжте рукав і залиште випічку остигати під рушником.

Такий хліб через день стає ще смачнішим і повітрянішим. Він довго не черствіє. Смачного

Ніколи не поєднуйте картоплю з цими продуктами! Вони можуть серйозно зашкодити вашому шлунку

середа, 24 грудень 2025, 23:10

Картопля - корисна, ситна та низькокалорійна, але неправильне поєднання з іншими продуктами може перетворити її на справжню травну бомбу. Експерти дієтологи попереджають: деякі комбінації викликають важкість у шлунку, сонливість та втому, передають Пат...

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...