Здивуйте рідних! Домашній хліб, від якого не відірватися - простий та смачний рецепт батона з хрусткою скоринкою

Хліб у рукаві готується простіше простого, а результат виходить дуже смачним. У такого батона хрумка рум'яна скоринка і ніжний м'якуш. Пропонуємо порадувати близьких запашною домашньою випічкою із найпростіших інгредієнтів, передають Патріоти України.

Домашній хліб можна приготувати як у духовці чи печі, так і на сковороді чи в мультиварці. Є технологія, за якою він готується в рукаві для запікання, виходить пишним, повітряним та неймовірно смачним.

Вам знадобляться:

  • 650 г пшеничного борошна;
  • 400 мл води;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 11 г сухих дріжджів (1 пакетик);
  • 2 ч. л. солі;
  • 5 ст. л рафінованої олії.

Насамперед потрібно розвести дріжджі у теплій воді – її температура не повинна перевищувати 40 градусів. Додайте цукор, кілька ложок борошна та залиште на 15 хвилин. Потім додайте сіль, 3 столові ложки рослинної олії і просіяне борошно.

Замісіть м'яке та еластичне тісто, яке не повинно вийти забитим. Для цього руки потрібно зволожити олією. Вимішуйте тісто кілька хвилин, а потім накрийте миску із ним харчовою плівкою.

Залишіть майбутній хліб підніматися – знадобиться 1,5-2 години. Після цього присипте робочу поверхню борошном і розкачайте тісто в товстий пласт. Поверніть його в рулет і защипіть краї. Зверху потрібно зробити кілька глибоких надрізів.

Акуратно покладіть сформований виріб у рукав для запікання та зав'яжіть його краї. Залишіть ще на 15-20 хвилин, після чого відправте майбутній батон у духовку. Його потрібно випікати близько 60 хвилин за температури 180 градусів. Після випікання відразу розріжте рукав і залиште випічку остигати під рушником.

Такий хліб через день стає ще смачнішим і повітрянішим. Він довго не черствіє. Смачного

З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...