Здивуйте рідних! Як приготувати пшоно із салом - крупа виходить ніжною і не гірчить

Пшоно - це дуже бюджетна та проста у приготуванні крупа. Утім вона має дещо гіркуватий присмак і досить щільну текстуру. Тому її чудово поєднувати з овочами та жирними інгредієнтами, передають Патріоти України.

Фудблогерка Богдана Клименко (bohdanaklimenko) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченого пшона в духовці. За рецептом крупу доповнюють салом, смаженою цибулею та вершками, які перекривають гірчинку та роблять пшоно дуже ніжними та ароматним.Інгредієнти:

  • пшоно – 300 г
  • сало/бекон – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, спеці
  • вершки – 50 мл
  • зелень
  • окріп – 600 мл
Спосіб приготування:

1. Пшоно промити та замочити на 30 хвилин.

2. Порізати сало/бекон, цибулю та часник.

3. Обсмажити спочатку сало\бекон, потім – цибулю та часник.

4. У горщик для запікання викласти обсмажене сало/бекон та цибулю з часником, насипати пшоно.

5. Залити окропом, додати сіль та спеції. Запікати за температури 190 градусів 30-40 хвилин.

6. За 10 хвилин до готовності додати вершки.

7. Наприкінці приготування додати зелень

Є секрет! Що додати у воду при варінні буряків, щоб вони не втрачали колір

четвер, 5 червень 2025, 13:07

Будь-яка господиня стикається з необхідністю відварити буряки при приготуванні популярних салатів. Основні вимоги полягають у тому, щоб коренеплід зберіг свій смак та приємний відтінок. Також завжди хочеться, щоб буряк легко чистився. Для того щоб зді...

Що буде, якщо їсти яблука щодня

четвер, 5 червень 2025, 12:35

Їсти яблука щодня — це загалом корисна звичка. Існує навіть англійське прислів’я: “An apple a day keeps the doctor away” — «Одне яблуко на день — і лікар не потрібен». Ось що відбувається з організмом, якщо регулярно споживати яблука, передають Патріот...