Пшоно - це дуже бюджетна та проста у приготуванні крупа. Утім вона має дещо гіркуватий присмак і досить щільну текстуру. Тому її чудово поєднувати з овочами та жирними інгредієнтами, передають Патріоти України.
Фудблогерка Богдана Клименко (bohdanaklimenko) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченого пшона в духовці. За рецептом крупу доповнюють салом, смаженою цибулею та вершками, які перекривають гірчинку та роблять пшоно дуже ніжними та ароматним.Інгредієнти:
1. Пшоно промити та замочити на 30 хвилин.
2. Порізати сало/бекон, цибулю та часник.
3. Обсмажити спочатку сало\бекон, потім – цибулю та часник.
4. У горщик для запікання викласти обсмажене сало/бекон та цибулю з часником, насипати пшоно.
5. Залити окропом, додати сіль та спеції. Запікати за температури 190 градусів 30-40 хвилин.
6. За 10 хвилин до готовності додати вершки.
7. Наприкінці приготування додати зелень
Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....
У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...