Здивуйте рідних! Як приготувати пшоно із салом - крупа виходить ніжною і не гірчить

Пшоно - це дуже бюджетна та проста у приготуванні крупа. Утім вона має дещо гіркуватий присмак і досить щільну текстуру. Тому її чудово поєднувати з овочами та жирними інгредієнтами, передають Патріоти України.

Фудблогерка Богдана Клименко (bohdanaklimenko) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченого пшона в духовці. За рецептом крупу доповнюють салом, смаженою цибулею та вершками, які перекривають гірчинку та роблять пшоно дуже ніжними та ароматним.Інгредієнти:

  • пшоно – 300 г
  • сало/бекон – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, спеці
  • вершки – 50 мл
  • зелень
  • окріп – 600 мл
Спосіб приготування:

1. Пшоно промити та замочити на 30 хвилин.

2. Порізати сало/бекон, цибулю та часник.

3. Обсмажити спочатку сало\бекон, потім – цибулю та часник.

4. У горщик для запікання викласти обсмажене сало/бекон та цибулю з часником, насипати пшоно.

5. Залити окропом, додати сіль та спеції. Запікати за температури 190 градусів 30-40 хвилин.

6. За 10 хвилин до готовності додати вершки.

7. Наприкінці приготування додати зелень

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...