Здивуйте рідних! Як приготувати пшоно із салом - крупа виходить ніжною і не гірчить

Пшоно - це дуже бюджетна та проста у приготуванні крупа. Утім вона має дещо гіркуватий присмак і досить щільну текстуру. Тому її чудово поєднувати з овочами та жирними інгредієнтами, передають Патріоти України.

Фудблогерка Богдана Клименко (bohdanaklimenko) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченого пшона в духовці. За рецептом крупу доповнюють салом, смаженою цибулею та вершками, які перекривають гірчинку та роблять пшоно дуже ніжними та ароматним.Інгредієнти:

  • пшоно – 300 г
  • сало/бекон – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, спеці
  • вершки – 50 мл
  • зелень
  • окріп – 600 мл
Спосіб приготування:

1. Пшоно промити та замочити на 30 хвилин.

2. Порізати сало/бекон, цибулю та часник.

3. Обсмажити спочатку сало\бекон, потім – цибулю та часник.

4. У горщик для запікання викласти обсмажене сало/бекон та цибулю з часником, насипати пшоно.

5. Залити окропом, додати сіль та спеції. Запікати за температури 190 градусів 30-40 хвилин.

6. За 10 хвилин до готовності додати вершки.

7. Наприкінці приготування додати зелень

Яку помилку допускають господині при збиванні картопляного пюре

середа, 19 березень 2025, 18:08

Пюре – дуже смачний гарнір, для приготування якого потрібно добре розім’яти змішану з молоком картоплю. Звісно, використання міксера чи блендера значно полегшує завдання. Однорідна молочно-картопляна маса з’явиться дуже швидко і вийде неймовірно пишною...

Розставлено крапки над "і": Як правильно варити суп - з кришкою чи без

середа, 19 березень 2025, 17:56

Суп — перша страва, яка традиційно готується багатьма українцями на обід. Втім, незважаючи на таку популярність, не всі знають, чи потрібно закривати кришку під час варіння супу, передають Патріоти України. Насправді, цей момент дуже важливий. Адже від...