Здивуйте рідних: Листковий омлет з овочами - рецепт ситної страви з пікантною начинкою

Листковий омлет - це смачна альтернатива традиційному омлету, який кожен з нас звик їсти на сніданок. Якщо ви хочете порадувати своїх близьких новою стравою, тоді сміливо можете приготувати такий омлет. Зовні омлет схожий на листковий пиріг. До його складу входить три начинки - зелень, кабачки і печений перець. Однак, ви можете самостійно обирати й інші інгредієнти, зазначають Патріоти України.

Листковий омлет з овочами

Інгредієнти:

  • яйця - 12 штук;
  • кабачок - 500 г;
  • товчений часник - 2 зубчики;
  • перець солодкий - 2 шт.
  • мелений мускатний горіх - 1 ч. л.
  • зелена цибуля - 4 шт.
  • олія рослинна - 4 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • петрушка

Перці попередньо потрібно запекти в духовці 20 хв. Потім остудити, зняти шкірку і видалити серцевину. М'якоть тонко нарізати.

Кабачок очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння. Наріжте овоч невеликими кубиками. Зелену цибулю і петрушку потрібно дрібно нарізати, а часник подрібнити.

Збийте для омлету 4 яйця з цибулею, петрушкою, часником, дрібкою мускатного горіха, сіллю і перцем.

Влийте яйця на сковороду, через 1,5 хв. зніміть з плити і покладіть "млинець" на тарілку.

Збийте ще 4 яйця з шматочками перцю і спеціями. По готовності покладіть омлет зверху на перший "млинець".

У маслі, що залишилося, обсмажте кабачки. Збийте яйця зі спеціями, влийте в сковороду з кабачками і готуйте 1,5 хв.

Перекладіть все коржі в форму один на одного. Поставте омлет в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хв. Дайте трохи охолонути, розріжте листковий омлет на частини і подавайте до столу. Смачного!

Що не можна змішувати з молоком - багато господинь про це навіть не здогадується

вівторок, 15 квітень 2025, 18:12

Звісно, що корисно знати які продукти можна поєднувати, а які ні. Справа не лише у смаку, а й у можливих шлункових проблемах. Ви, мабуть, пам’ятаєте поради своїх бабусь не поєднувати кисле з молоком? Варто дізнатися більше про цю тему, передають Патріо...

Ідеальна пропорція: Скільки потрібно додати солі на 1 кг фаршу для котлет

вівторок, 15 квітень 2025, 17:09

Котлети – це універсальна м’ясна страва, яка відмінно підійде для обіду або вечері. Основний плюс полягає в тому, що вона чудово поєднується з різними гарнірами та овочевими салатами, передають Патріоти України. Крім того, готуються котлети дуже просто...