Здивуйте рідних смакотою! Покроковий рецепт домашнього бананового-вершкового морозива

Цього року особливо жарко. Раз у раз температури б'ють всілякі рекорди. Порятунком від аномальної спеки може стати домашнє морозиво, яке готується легко і швидко, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Головна перевага такого морозива перед магазинним — користь. Більш того, готувати такий десерт дуже просто. Також до цього процесу можна залучити своїх домочадців, щоб відмінно провести час.

Інгредієнти:

  • Банани — 3 шт.,
  • Вершки 33% — 350 мл.,
  • Ванільний екстракт — 2 краплі.

Приготування

Для приготування знадобиться міксер або блендер. Потрібно нарізати фрукти кружечками і покласти в морозилку на годину-дві. Це помітно полегшить процес готування, тому що заморожені банани простіше перемолоти в блендері.

Коли фрукти затвердіють, покладіть їх в ємність, додайте туди холодні вершки, ванільний екстракт. Ванільний цукор теж можна використовувати, а ось ванілін залиште для випічки.

Отриману масу потрібно ретельно перемішати до однорідності, розкласти по тарілках і прибрати в морозилку. Прикрасити ласощі можна ягодами, фруктами або гілочкою м'яти.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...