М'ясний холодець – один з обов’язкових атрибутів новорічно-різдвяних свят. Про те, як приготувати цю страву з куркою та без желатину – читайте у нашому матеріалі.
Святковий стіл, наповнений улюбленими стравами сім’ї – один із найкращих способів піднести настрій. Для приготування холодцю не завжди потрібно використовувати жирне м’ясо, яке важке для шлунку. Спробуйте варіант із куркою: для цього візьміть курячі лапки та крила.
Рецепт холодцю з курки
Час: 2 години Порцій: 4
Інгредієнти:
400 грамів курячих лапок;
600 грамів крил;
1 морква;
половина кореня петрушки;
невеликий шматочок селери;
5 сантиметрів цибулі-порею;
2 лаврових листки;
3 горошини запашного перцю;
сіль на смак;
сушений майоран.
Приготування:
У каструлю покладіть вимиті і очищені лапки та проваріть їх 1 – 2 хвилини в окропі.
Очистіть лапки від плівки та викладіть у каструлю.
Додайте цибулю-порей, лавровий лист і запашний перець, крильця.
Залийте приблизно 1,5 – 1,8 літрами холодної води (вода повинна повністю покрити м'ясо).
Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні 1 – 1,5 години.
Далі вийміть крильця щипцями та викладіть на дошку. Додайте в бульйон очищені овочі (їх можна розрізати на 3 – 4 частини). Продовжуйте варити ще 45 – 60 хвилин.
Приправте сіллю та додайте ще трохи сушеного майорану, розтертого в пальцях.
Куряче м’ясо відокремте від шкіри і кісток.
У салатники/чашки або спеціальний посуд для холодцю викладіть м'ясо, залийте бульйоном та поставте у холодильник до застигання.
Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...