М'ясний холодець – один з обов’язкових атрибутів новорічно-різдвяних свят. Про те, як приготувати цю страву з куркою та без желатину – читайте у нашому матеріалі.
Святковий стіл, наповнений улюбленими стравами сім’ї – один із найкращих способів піднести настрій. Для приготування холодцю не завжди потрібно використовувати жирне м’ясо, яке важке для шлунку. Спробуйте варіант із куркою: для цього візьміть курячі лапки та крила.
Рецепт холодцю з курки
Час: 2 години Порцій: 4
Інгредієнти:
400 грамів курячих лапок;
600 грамів крил;
1 морква;
половина кореня петрушки;
невеликий шматочок селери;
5 сантиметрів цибулі-порею;
2 лаврових листки;
3 горошини запашного перцю;
сіль на смак;
сушений майоран.
Приготування:
У каструлю покладіть вимиті і очищені лапки та проваріть їх 1 – 2 хвилини в окропі.
Очистіть лапки від плівки та викладіть у каструлю.
Додайте цибулю-порей, лавровий лист і запашний перець, крильця.
Залийте приблизно 1,5 – 1,8 літрами холодної води (вода повинна повністю покрити м'ясо).
Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні 1 – 1,5 години.
Далі вийміть крильця щипцями та викладіть на дошку. Додайте в бульйон очищені овочі (їх можна розрізати на 3 – 4 частини). Продовжуйте варити ще 45 – 60 хвилин.
Приправте сіллю та додайте ще трохи сушеного майорану, розтертого в пальцях.
Куряче м’ясо відокремте від шкіри і кісток.
У салатники/чашки або спеціальний посуд для холодцю викладіть м'ясо, залийте бульйоном та поставте у холодильник до застигання.
Перед випіканням пиріжків у духовці кулінар повинен переконатися, що страва збереже свою форму під впливом високих температур. Дуже частою є ситуація, коли місце склеювання тіста відкривається, а начинка витікає, передають Патріоти України. У цьому вип...
Кожна господиня знає, що холодильник потрібно тримати у чистоті. Але буває, що з часом всередині з’являється неприємний запах. Найчастіше таке відбувається, якщо всередині полежав зіпсований продукт, передають Патріоти України. При цьому буває, що наві...