М'ясний холодець – один з обов’язкових атрибутів новорічно-різдвяних свят. Про те, як приготувати цю страву з куркою та без желатину – читайте у нашому матеріалі.
Святковий стіл, наповнений улюбленими стравами сім’ї – один із найкращих способів піднести настрій. Для приготування холодцю не завжди потрібно використовувати жирне м’ясо, яке важке для шлунку. Спробуйте варіант із куркою: для цього візьміть курячі лапки та крила.
Рецепт холодцю з курки
Час: 2 години Порцій: 4
Інгредієнти:
400 грамів курячих лапок;
600 грамів крил;
1 морква;
половина кореня петрушки;
невеликий шматочок селери;
5 сантиметрів цибулі-порею;
2 лаврових листки;
3 горошини запашного перцю;
сіль на смак;
сушений майоран.
Приготування:
У каструлю покладіть вимиті і очищені лапки та проваріть їх 1 – 2 хвилини в окропі.
Очистіть лапки від плівки та викладіть у каструлю.
Додайте цибулю-порей, лавровий лист і запашний перець, крильця.
Залийте приблизно 1,5 – 1,8 літрами холодної води (вода повинна повністю покрити м'ясо).
Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні 1 – 1,5 години.
Далі вийміть крильця щипцями та викладіть на дошку. Додайте в бульйон очищені овочі (їх можна розрізати на 3 – 4 частини). Продовжуйте варити ще 45 – 60 хвилин.
Приправте сіллю та додайте ще трохи сушеного майорану, розтертого в пальцях.
Куряче м’ясо відокремте від шкіри і кісток.
У салатники/чашки або спеціальний посуд для холодцю викладіть м'ясо, залийте бульйоном та поставте у холодильник до застигання.
Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...
Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...