Життя без електрики: Рецепт ароматного плову на дровах, вийде кращим, ніж у духовці

плов на дровах

Рецептів плову існує безліч! Плов на дровах — це одразу і економія енергоносіїв і особливий смак страви, яка робиться на дровах, ділиться Олексій Мошин у спільноті «Центр зеленого туризму Печера».

«Розпалюємо грубу, ставимо казанок. Нарізаємо цибулю, напівкільцями. На 6-літровий казан іде 3 великих цибулини. Лляємо до казанка пахучої олії, смажимо цибулю до легкої золотавості. Додаємо м`ясо, попередньо нарізане на скибки (в ідеалі баранина, але можна й свинину). Смажимо 15−20 хв на середньому вогні, помішуючи раз на пару хвилин.

Є ще вегетаріанський варіант, тоді після цибулі додаємо одразу моркву, приблизно грам 0,7−1 кг.

Додаємо до зірваку (основа плова — Авт.) моркву, нарізану соломкою. За об’ємом так само або більше, ніж м`яса. Смажимо ще хв 15−20, помішуючи час від часу, щоб морква закарамелізувалась, але не пригоріла. Додаємо сіль, досить багато, враховуючи, що рис візьме частину на себе.

Закидаємо зіру (кумин), перчиці, 2−3 голівки часнику. Додаємо до зірваку воду і тушкуємо на невеликому вогні з півгодини. Додаємо жменьку барбарису".

Після того промиваємо довгий рис, за словами кулінара, треба досягти чистої, майже прозорої води.

«Витягаємо перчиці, акуратно рівномірним шаром вкладаємо рис, обережно заливаємо водою, щоб не порушити цей шар (роблю через шумовку). Вода має вкрити рис на пару см. Поступово зменшуємо інтенсивність вогню під казаном. Важливо не дати забагато води, інакше вийде каша. Коли рис набухає та бере на себе майже всю воду, накриваємо казан кришкою та лишаємо доходити (на вугіллі, яке поступово згасає). За 10−15 хв подаємо страву на стіл, перемішуємо розкладаємо по тарілках. Отут перчиця, забрана із зірваку, стане у нагоді любителям гостренького».

Це може здивувати! Названо чай, у якому кальцію у 22 рази більше, ніж у молоці

четвер, 23 січень 2025, 18:44

Чай з листя чорної шовковиці містить численні переваги для здоров’я. Він відомий через високий вміст кальцію, якого більше навіть ніж у молоці, передають Патріоти України з посиланням на сайт The Mirror. Великий вміст кальцію. Молочні продукти та певна...

Смакота! Омлетна запіканка з перцем, ковбасою та сиром

четвер, 23 січень 2025, 18:08

Приготуйте яєчну запіканку, додавши до неї перець, ковбаску, твердий сир та нарізаний кубиками хліб. Такий варіант її приготування ідеально підійде для великої родини, передають Патріоти України. Якщо у вас не виявилось ковбаси, можна замінити її сосис...