Зі звичайних продуктів: Рецепт "перевернутої" піци, як у Чикаго

Піца по-чикагськи або, як її ще називають, "перевернута" піца була винайдена в 1943 році шеф-кухарем чиказької піцерії UNO Айком Сьюеллом. Від звичної нам піци на тонкому тісті вона відрізняється тим, що має високі бортики і зовні нагадує пиріг. А начинку викладають в іншому порядку – звідси й назва "перевернута", інформують Патріоти України.

Спочатку – величезний шар сиру, потім м'ясний шар чи овочевий, а наприкінці – фірмовий томатний соус із пряними травами, орегано та базиліком. Це необхідно для того, щоб уникнути пригорання сиру під час випікання.

Інгредієнти для тіста: борошно (1,5 склянки), кукурудзяне борошно (0,25 склянки), вода (0,5 склянки), сухі дріжджі (1,5 ч. л.), сіль (¾ ч. л.), цукор (1 ч. л.), олія (1,5 ст. л.), вершкове масло (50 г), оливкова олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для соусу: помідори (500 г), цибуля (1 головка), часник (2 зубчики), сіль, перець, сушений орегано (0,5 ч. л.), свіжий базилік (2 гілочки), вершкове масло (20 г), цукор (0,25 ч. л.), оливкова олія (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: моцарелла (250 г), ковбаски або шинка (100 г), пармезан (50 г).

Приготування:

Для тіста змішуємо два види борошна – пшеничне і кукурудзяне. Останнє надає коржу жовтуватий відтінок та приємний хрускіт. Просіюємо їх через сито, щоб наситити киснем.

Додаємо до просіяного борошна цукор, сіль, дріжджі, трохи води кімнатної температури та олію. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Наливаємо на дно миски 1 ч. л. оливкової олії, скочуємо тісто в кулю та відправляємо його туди. Перевертаємо з усіх боків, щоб воно просочилося олією. Потім накриваємо харчовою плівкою і ставимо у тепле місце приблизно на 1 годину.

Для соусу необхідно взяти очищену цибулю та часник. Цибулю дрібно ріжемо, а часник пропускаємо через прес. Базилік промиваємо під проточною водою, подрібнюємо ножем. Помідори промиваємо, робимо на них невеликі надрізи, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Ріжемо їх кубиком.

Розігріваємо невелику каструлю з вершковим маслом, викладаємо в неї цибулю та орегано, солимо. Помішуємо і обсмажуємо до легкої золотавої скоринки приблизно 5 хвилин.

Потім додаємо часник, нарізані томати та цукор. Чекаємо, доки все разом закипить, потім зменшуємо вогонь. Тушкуємо соус на слабкому вогні приблизно 20-30 хвилин. Наприкінці додаємо базилік, перець і трохи солі. Потім знімаємо з плити.

Беремо тісто і розкочуємо його у прямокутник – приблизно 25*45 см. Потім змащуємо всю поверхню розм'якшеним вершковим маслом, відступивши 2 см від країв. Скочуємо в циліндр, а потім заново розкочуємо у прямокутник. Потім складаємо тісто конвертом, а потім знову збираємо в кулю. Відправляємо його в миску і ставимо ще приблизно на 1 годину, але в холодильник.

Для начинки слід взяти сир моцареллу і натерти на терці або нарізати. Те саме робимо з пармезаном. Ковбаски чи шинку нарізаємо дрібно.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 220°C.

Тісто, що підійшло, розкочуємо - має вийти коло, трохи більше, ніж діаметр форми для випічки. Змащуємо його оливковою олією та за допомогою качалки переносимо тісто. Формуємо бортики заввишки близько 3 см.

На тісто викладаємо моцареллу, потім ковбаски, зверху викладаємо соус і за бажанням посипаємо тертим пармезаном.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо близько 30 хвилин - має з'явитися легка золотиста скоринка. Потім дістаємо піцу з форми і трохи чекаємо, поки вона охолоне.

Нарізаємо піцу по-чикагськи на порційні шматочки і подаємо до столу.

Джерело: Апостроф

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...