
Простий, але дуже смачний тортик «карамельна ніч» поєднує в собі ідеальний баланс смаків: маслянистих горіхів, соковитої груші, кисленькою сметанки і солоденькою вареного згущеного молока. Від шматочка не відмовиться ніхто, передають Патріоти України.
Інгредієнти для бісквіта:
Інгредієнти для крему:
Інгредієнти для начинки:
Приготування:
Яйця збити з дрібкою солі і цукром в білу піну. Додати просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем, акуратно вмішати. Додати нарізаний волоський горіх. Перекласти у форму, дно якої встелено пергаментним папером, а стінки змащені маслом і присипані борошном. Випікати при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин, інформує Ukr.Media. Готовий бісквіт вийняти з форми, обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2 години.
Для начинки на сковороді розтопити вершкове масло, цукор, мед, додати лимонну кислоту, корицю. У цю суміш відправити дрібно нарізану грушу. Згасити 3 хвилини до карамелізації, вимкнути.
Для крему збити варене згущене молоко з жирною сметаною до з'єднання компонентів. У бісквіта відрізати шапочку — вона піде на обсипання готового торта. Розрізати бісквіт на 3-4 частини. Зібрати торт, прошарувавши його кремом і грушевою начинкою.
Верхівку і краї також обмазати кремом. Присипати крихтою від верхівки. Взяти ще по парі ложок вареного згущеного молока і сметани, збити і прикрасити верх торта. Можна присипати тертим шоколадом для прикраси.
Залишити в холодильнику на 5-6 годин мінімум для просочення. Дуже смачний карамельний тортик з грушевою начинкою і горіхами! Детальніше про приготування торта "карамельна ніч" дивіться у відео нижче:
Не всі ласощі шкідливі - темний шоколад може позитивно впливати на пам’ять і концентрацію, передають Патріоти України. Висновок: маленький шматочок якісного темного шоколаду перед важливим завданням може стати вашим природним «бустером» для мозку.
Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...