Зможе приготувати кожен! Дуже смачний карамельний тортик з грушевою начинкою і горіхами

Простий, але дуже смачний тортик «карамельна ніч» поєднує в собі ідеальний баланс смаків: маслянистих горіхів, соковитої груші, кисленькою сметанки і солоденькою вареного згущеного молока. Від шматочка не відмовиться ніхто, передають Патріоти України.

Інгредієнти для бісквіта:

  • Яйця — 5 шт.;
  • Щіпка солі;
  • 200 гр. цукру;
  • 170 гр. борошна;
  • 50 гр. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 100 гр. волоського горіху.

Інгредієнти для крему:

  • 600 гр. сметани (від 25 %);
  • 250 гр. вареного згущеного молока.

Інгредієнти для начинки:

  • 1 груша;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. меду;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • щіпка лимонної кислоти.

Приготування:

Яйця збити з дрібкою солі і цукром в білу піну. Додати просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем, акуратно вмішати. Додати нарізаний волоський горіх. Перекласти у форму, дно якої встелено пергаментним папером, а стінки змащені маслом і присипані борошном. Випікати при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин, інформує Ukr.Media. Готовий бісквіт вийняти з форми, обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2 години.

Для начинки на сковороді розтопити вершкове масло, цукор, мед, додати лимонну кислоту, корицю. У цю суміш відправити дрібно нарізану грушу. Згасити 3 хвилини до карамелізації, вимкнути.

Для крему збити варене згущене молоко з жирною сметаною до з'єднання компонентів. У бісквіта відрізати шапочку — вона піде на обсипання готового торта. Розрізати бісквіт на 3-4 частини. Зібрати торт, прошарувавши його кремом і грушевою начинкою.

Верхівку і краї також обмазати кремом. Присипати крихтою від верхівки. Взяти ще по парі ложок вареного згущеного молока і сметани, збити і прикрасити верх торта. Можна присипати тертим шоколадом для прикраси.

Залишити в холодильнику на 5-6 годин мінімум для просочення. Дуже смачний карамельний тортик з грушевою начинкою і горіхами! Детальніше про приготування торта "карамельна ніч" дивіться у відео нижче:

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...