
Сергій Джуренко розповів, як приготувати правильне тісто для піци, щоб страва мала справжній ресторанний смак, зазначають Патріоти України.
Просійте борошно через сито. Додайте сухі "швидкі" дріжджі, 1/3 ч. л. дрібної солі "Екстра", 2 ч. л. цукру (без верху). Розмішайте все виделкою.
У склянку влийте воду - 160-170 мл і підігрійте трохи в мікрохвильовці (10-12 секунд). Додайте у воду 2-3 ст. л. оливкової олії. Перемішайте, влийте в суміш борошна, дріжджів, солі і цукру воду і розмішайте до однорідного стану.



Замісіть тісто - воно буде злегка липке і дуже м'яке. Потроху додаючи борошно, вимішуйте тісто, поки воно перестане липнути до рук. Скачайте його в кулю, перекладіть в невелику миску і накрийте тканинною серветкою.
Залиште тісто в теплому місці на 40-45 хвилин.



Після того як тісто підніметься, підмісіть його і розтягніть в корж товщиною 5-7 мм. Краще розкачувати не качалкою, а розтягнути руками на деко.
Змастіть форму для піци оливковою олією і розтягніть на неї тісто. Краї стисніть всередину, щоб вийшов бортик.
Розкачане тісто тонке, дайте йому піднятися. Товщина готового тіста в піці буде визначатися ступенем підняття тіста безпосередньо на формі - від тонкого і хрусткого, до пишного. Все залежить від ваших уподобань.

Наколіть тісто виделкою, інакше воно підніметься куполом при випіканні.
Далі можна розкладати начинку на ваш смак.
Випікається піца зазвичай 18-20 хвилин при температурі 190-200 градусів при візуальному контролі.
Цікаво, що тісто для піци можна зберігати в холодильнику, в морозилці. Однак, зі свіжого тіста піца виходить ідеальною, як в піцерії або навіть смачніше.
Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...