Знаменитий кулінар поділився рецептом найкращого тіста для піци

Кулінар розкрив секрет найкращого тіста для піци

Сергій Джуренко розповів, як приготувати правильне тісто для піци, щоб страва мала справжній ресторанний смак, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно пшеничне вищого сорту - 2 склянки (260 г)
  • Дріжджі "швидкі" - 5 г
  • Сіль - 1/3 ч. л.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Оливкова олія - 2-3 ст. л.

Покрокове приготування тіста

Просійте борошно через сито. Додайте сухі "швидкі" дріжджі, 1/3 ч. л. дрібної солі "Екстра", 2 ч. л. цукру (без верху). Розмішайте все виделкою.

У склянку влийте воду - 160-170 мл і підігрійте трохи в мікрохвильовці (10-12 секунд). Додайте у воду 2-3 ст. л. оливкової олії. Перемішайте, влийте в суміш борошна, дріжджів, солі і цукру воду і розмішайте до однорідного стану.

Кулінар розкрив секрет найкращого тіста для піциКулінар розкрив секрет найкращого тіста для піциКулінар розкрив секрет найкращого тіста для піци

Замісіть тісто - воно буде злегка липке і дуже м'яке. Потроху додаючи борошно, вимішуйте тісто, поки воно перестане липнути до рук. Скачайте його в кулю, перекладіть в невелику миску і накрийте тканинною серветкою.

Залиште тісто в теплому місці на 40-45 хвилин.

Кулінар розкрив секрет найкращого тіста для піциКулінар розкрив секрет найкращого тіста для піциКулінар розкрив секрет найкращого тіста для піци

Після того як тісто підніметься, підмісіть його і розтягніть в корж товщиною 5-7 мм. Краще розкачувати не качалкою, а розтягнути руками на деко.

Змастіть форму для піци оливковою олією і розтягніть на неї тісто. Краї стисніть всередину, щоб вийшов бортик.

Розкачане тісто тонке, дайте йому піднятися. Товщина готового тіста в піці буде визначатися ступенем підняття тіста безпосередньо на формі - від тонкого і хрусткого, до пишного. Все залежить від ваших уподобань.

Кулінар розкрив секрет найкращого тіста для піци

Наколіть тісто виделкою, інакше воно підніметься куполом при випіканні.

Далі можна розкладати начинку на ваш смак.

Випікається піца зазвичай 18-20 хвилин при температурі 190-200 градусів при візуальному контролі.

Цікаво, що тісто для піци можна зберігати в холодильнику, в морозилці. Однак, зі свіжого тіста піца виходить ідеальною, як в піцерії або навіть смачніше.


Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...