Знаменитий угорський гуляш. Смачно, ситно, апетитно!

Угорська страва гуляш - справжній кулінарний шедевр. Гуляш з однаковим успіхом може бути головною стравою святкового столу, романтичної вечері або сімейного обіду. Приготуйте справжній гуляш і відчуйте вишуканий смак угорської кухні, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для приготування гуляшу:

  • Яловичина – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 370 г;
  • Морква – 300 г;
  • Картопля – 300 г;
  • Часник – 20 г;
  • Селера стебла – 150 г;
  • Помідори – 350 г;
  • Петрушка – 20 г;
  • Перець солодкий – 300 г;
  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л .;
  • Вода – 800 мл;
  • Коріандр – 1/2 ч.л .;
  • Паприка солодка – 2 ст.л .;
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л .;
  • Перець червоний чилі – 1/2 ч.л .;
  • Сіль – 1 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Рецепт приготування гуляшу:

1. Нарізати яловичину та овочі.

2. У каструлю налити олію і обсмажити цибулю 2 хвилини, помішуючи. Додати мелений часник і смажити ще 2 хвилини на середньому вогні.

3. Покласти м’ясо і обсмажити з усіх боків, на великому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи.

4. Додати коріандр, паприку, мелений перець чорний і червоний, сіль, томатну пасту, перемішати і додати борошно і все перемішати, продовжувати смажити ще 1 хвилину.

5. Додати в каструлю помідори, солодкий перець, селеру, перемішати. Додати 800 мл води, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні 45 хвилин

6. Додати в каструлю моркву, два лаврові листки і варити 10 хвилин на слабкому вогні.

7. Додати картоплю і варити ще 10 хвилин.

8. При необхідності додати сіль і перець за смаком. Додати свіжу петрушку, перемішати і вимкнути плиту. Гуляш готовий.

Цей фрукт ніколи не варто їсти на сніданок - топ-дієтолог пояснила чому

середа, 23 липень 2025, 9:54

Дієтологиня та авторка книжки "Як не їсти ультраоброблене" Нікола Ладлам-Рейн провела аналіз 18 найпопулярніших фруктів, оцінюючи їхню поживність за 5-бальною шкалою, передають Патріоти України. Аутсайдером списку стали всі види динь — кавун, канталупа...

Дерев’яна кухонна дошка проти пластикової: Яка насправді краща

середа, 23 липень 2025, 8:45

Коли справа доходить до вибору кухонної дошки, важливо не тільки звертати увагу на матеріал, але й на його вплив на здоров'я та якість вашого приготування їжі. Дерев’яні та пластикові дошки - два основних типи обробних поверхонь, але є багато відміннос...