Знаменитий угорський гуляш. Смачно, ситно, апетитно!

Угорська страва гуляш - справжній кулінарний шедевр. Гуляш з однаковим успіхом може бути головною стравою святкового столу, романтичної вечері або сімейного обіду. Приготуйте справжній гуляш і відчуйте вишуканий смак угорської кухні, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для приготування гуляшу:

  • Яловичина – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 370 г;
  • Морква – 300 г;
  • Картопля – 300 г;
  • Часник – 20 г;
  • Селера стебла – 150 г;
  • Помідори – 350 г;
  • Петрушка – 20 г;
  • Перець солодкий – 300 г;
  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л .;
  • Вода – 800 мл;
  • Коріандр – 1/2 ч.л .;
  • Паприка солодка – 2 ст.л .;
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л .;
  • Перець червоний чилі – 1/2 ч.л .;
  • Сіль – 1 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Рецепт приготування гуляшу:

1. Нарізати яловичину та овочі.

2. У каструлю налити олію і обсмажити цибулю 2 хвилини, помішуючи. Додати мелений часник і смажити ще 2 хвилини на середньому вогні.

3. Покласти м’ясо і обсмажити з усіх боків, на великому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи.

4. Додати коріандр, паприку, мелений перець чорний і червоний, сіль, томатну пасту, перемішати і додати борошно і все перемішати, продовжувати смажити ще 1 хвилину.

5. Додати в каструлю помідори, солодкий перець, селеру, перемішати. Додати 800 мл води, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні 45 хвилин

6. Додати в каструлю моркву, два лаврові листки і варити 10 хвилин на слабкому вогні.

7. Додати картоплю і варити ще 10 хвилин.

8. При необхідності додати сіль і перець за смаком. Додати свіжу петрушку, перемішати і вимкнути плиту. Гуляш готовий.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...