Ми пропонуємо вам спробувати приготувати популярну страву китайської
кухні. Готується вона швидко і просто, виходить соковитою і смачною,
інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Необхідні продукти:
7 курячих стегон
190 грамів пшеничного борошна
70 грамів кукурудзяного крохмалю
сіль, перець за смаком
1 куряче яйце
300 мілілітрів води
1 столова ложка рослинної олії
Для соусу:
1 апельсин
2 столові ложки соєвого соусу
65 мілілітрів рисового оцту
110 грамів коричневого цукру
2 зубчики часнику
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
1 столова ложка води
Починаємо приготування:
Видаляємо у курячих стегон шкіру і кістки, а потім нарізаємо шматочками.
У
чашку кладемо борошно і крохмаль, додаємо сіль і перець за смаком,
перемішуємо. Потім в масу вбиваємо куряче яйце, вливаємо воду і рослинну
олію, перемішуємо.
У кляр кладемо курку і перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Беремо тарілку і кладемо на неї паперовий рушник.
У
сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо курку. Обсмажуємо на
середньому вогні до рум'яного стану і перекладаємо на тарілку.
Приготуємо
соус. У глибоку сковороду натираємо цедру одного апельсина, додаємо
сік, подрібнений часник, соєвий соус, рисовий оцет, цукор і все
перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Крохмаль
змішуємо з водою. У киплячий соус додаємо крохмаль й одразу ж
перемішуємо. Знову все доводимо до кипіння, а потім проварюємо 30-40
секунд.
У готовий соус додаємо курку, перемішуємо і подаємо до столу.
Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України. Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати? М’ясо відноситься до ...
Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...