Зникне зі столу миттєво! Пряна курочка в апельсиновому соусі "по-китайськи"

Ми пропонуємо вам спробувати приготувати популярну страву китайської кухні. Готується вона швидко і просто, виходить соковитою і смачною, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 7 курячих стегон
  • 190 грамів пшеничного борошна
  • 70 грамів кукурудзяного крохмалю
  • сіль, перець за смаком
  • 1 куряче яйце
  • 300 мілілітрів води
  • 1 столова ложка рослинної олії

Для соусу:

  • 1 апельсин
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 65 мілілітрів рисового оцту
  • 110 грамів коричневого цукру
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 1 столова ложка води

Починаємо приготування:

  1. Видаляємо у курячих стегон шкіру і кістки, а потім нарізаємо шматочками.
  2. У чашку кладемо борошно і крохмаль, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо. Потім в масу вбиваємо куряче яйце, вливаємо воду і рослинну олію, перемішуємо.
  3. У кляр кладемо курку і перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Беремо тарілку і кладемо на неї паперовий рушник.
  5. У сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо курку. Обсмажуємо на середньому вогні до рум'яного стану і перекладаємо на тарілку.
  6. Приготуємо соус. У глибоку сковороду натираємо цедру одного апельсина, додаємо сік, подрібнений часник, соєвий соус, рисовий оцет, цукор і все перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  7. Крохмаль змішуємо з водою. У киплячий соус додаємо крохмаль й одразу ж перемішуємо. Знову все доводимо до кипіння, а потім проварюємо 30-40 секунд.
  8. У готовий соус додаємо курку, перемішуємо і подаємо до столу.

Подробиці дивиться у відео.

Смачного!

А ви це знали? Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

понеділок, 24 лютий 2025, 10:15

Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України. Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати? М’ясо відноситься до ...

Є секрет! Яку крупу додати у грибний суп, щоб було смачніше

понеділок, 24 лютий 2025, 9:15

Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...