Зовсім нескладно та смачно: Курятина по-грузинськи у соусі зі сметани та паприки

Різноманіття страв кружляє голову, ціни в магазинах кусаються, а втома після роботи абсолютно не пробуджує бажання стояти біля плити. Але в ті вечори, коли є час і натхнення, можна порадувати себе якою-небудь незвичайною і смачною стравою. Патріоти України пропонують вам звернути увагу на грузинську кухню та приготувати страву, із якою впорається навіть не дуже досвідчена господиня.

Гедлібже з куркою

  • ціла курка - 1 шт або 8 курячих ніжок;
  • сметана - 4 ст.л;
  • ріпчаста цибуля 1-2 шт;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • вода або курячий бульйон - 200 мл;
  • соняшникова олія - 2 ст.л;
  • пшеничне борошно - 0.5 ст.л;
  • паприка мелена - 1 ч.л;
  • сушений базилік - 1 ч.л;
  • сіль, перець, зелень - за смаком.

На розпечену сковороду, змащену маслом, викласти курку або шматочки курки. Цибулю нарізати маленькими шматочками, додати до курки. Пару хвилин обсмажувати, потім додати подрібнений часник.

Приготувати соус: в окропі або бульйоні розвести сметану і борошно.

Залити курку соусом, довести до кипіння. Всипати сіль, перець, паприку і базилік. Перемішати і тушкувати до готовності близько 20 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....