Зовсім нескладно та смачно: Курятина по-грузинськи у соусі зі сметани та паприки

Різноманіття страв кружляє голову, ціни в магазинах кусаються, а втома після роботи абсолютно не пробуджує бажання стояти біля плити. Але в ті вечори, коли є час і натхнення, можна порадувати себе якою-небудь незвичайною і смачною стравою. Патріоти України пропонують вам звернути увагу на грузинську кухню та приготувати страву, із якою впорається навіть не дуже досвідчена господиня.

Гедлібже з куркою

  • ціла курка - 1 шт або 8 курячих ніжок;
  • сметана - 4 ст.л;
  • ріпчаста цибуля 1-2 шт;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • вода або курячий бульйон - 200 мл;
  • соняшникова олія - 2 ст.л;
  • пшеничне борошно - 0.5 ст.л;
  • паприка мелена - 1 ч.л;
  • сушений базилік - 1 ч.л;
  • сіль, перець, зелень - за смаком.

На розпечену сковороду, змащену маслом, викласти курку або шматочки курки. Цибулю нарізати маленькими шматочками, додати до курки. Пару хвилин обсмажувати, потім додати подрібнений часник.

Приготувати соус: в окропі або бульйоні розвести сметану і борошно.

Залити курку соусом, довести до кипіння. Всипати сіль, перець, паприку і базилік. Перемішати і тушкувати до готовності близько 20 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...