Зовсім нескладно та смачно: Курятина по-грузинськи у соусі зі сметани та паприки

Різноманіття страв кружляє голову, ціни в магазинах кусаються, а втома після роботи абсолютно не пробуджує бажання стояти біля плити. Але в ті вечори, коли є час і натхнення, можна порадувати себе якою-небудь незвичайною і смачною стравою. Патріоти України пропонують вам звернути увагу на грузинську кухню та приготувати страву, із якою впорається навіть не дуже досвідчена господиня.

Гедлібже з куркою

  • ціла курка - 1 шт або 8 курячих ніжок;
  • сметана - 4 ст.л;
  • ріпчаста цибуля 1-2 шт;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • вода або курячий бульйон - 200 мл;
  • соняшникова олія - 2 ст.л;
  • пшеничне борошно - 0.5 ст.л;
  • паприка мелена - 1 ч.л;
  • сушений базилік - 1 ч.л;
  • сіль, перець, зелень - за смаком.

На розпечену сковороду, змащену маслом, викласти курку або шматочки курки. Цибулю нарізати маленькими шматочками, додати до курки. Пару хвилин обсмажувати, потім додати подрібнений часник.

Приготувати соус: в окропі або бульйоні розвести сметану і борошно.

Залити курку соусом, довести до кипіння. Всипати сіль, перець, паприку і базилік. Перемішати і тушкувати до готовності близько 20 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...