Зовсім нескладно та смачно: Курятина по-грузинськи у соусі зі сметани та паприки

Різноманіття страв кружляє голову, ціни в магазинах кусаються, а втома після роботи абсолютно не пробуджує бажання стояти біля плити. Але в ті вечори, коли є час і натхнення, можна порадувати себе якою-небудь незвичайною і смачною стравою. Патріоти України пропонують вам звернути увагу на грузинську кухню та приготувати страву, із якою впорається навіть не дуже досвідчена господиня.

Гедлібже з куркою

  • ціла курка - 1 шт або 8 курячих ніжок;
  • сметана - 4 ст.л;
  • ріпчаста цибуля 1-2 шт;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • вода або курячий бульйон - 200 мл;
  • соняшникова олія - 2 ст.л;
  • пшеничне борошно - 0.5 ст.л;
  • паприка мелена - 1 ч.л;
  • сушений базилік - 1 ч.л;
  • сіль, перець, зелень - за смаком.

На розпечену сковороду, змащену маслом, викласти курку або шматочки курки. Цибулю нарізати маленькими шматочками, додати до курки. Пару хвилин обсмажувати, потім додати подрібнений часник.

Приготувати соус: в окропі або бульйоні розвести сметану і борошно.

Залити курку соусом, довести до кипіння. Всипати сіль, перець, паприку і базилік. Перемішати і тушкувати до готовності близько 20 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.

Не гірше, ніж у ресторані: ТОП-5 порад тим, хто хоче приготувати суші вдома

понеділок, 24 лютий 2025, 19:09

Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...

Смакота! Желе та сметана - легкий та приємний десерт

понеділок, 24 лютий 2025, 18:09

Яскравий та гарний десерт. Його можна подати і до святкового столу, і просто після обіду. Легкий на смак та смугастий. Читайте далі рецепт приготування, передають Патріоти України. Вам потрібні такі складові:. Як приготувати. Желе беріть з тим смаком, ...