Зробіть зараз, щоб смакувати взимку: Оригінальний рецепт маринованих смажених кабачків

Досвідчені кулінари поділилися рецептом смажених кабачків в банках, які можуть зберігатися всю зиму. Патріоти України також пропонують вам спробувати цей рецепт.

Для приготування цієї оригінальної зимової закуски візьміть 600 г кабачків, 100 мл оливкової олії, 50 мл соку лимона, один стакан води, 3 зубчики часнику, по одній чайній ложці солі і цукру, ароматні трави і перець чилі за смаком.
Краще використовувати молоді кабачки невеликого розміру. Не очищаючи від шкірки, їх потрібно нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см. Потім кабачки потрібно добре змастити оливковою олією і швидко обсмажити на сильному вогні на сковороді з 2 сторін.
Злегка остудіть кабачки і приготуйте смачний маринад. Лимонний сік змішайте з водою, додайте подрібнений на тертці часник, перець чилі, нарізаний кільцями, ароматні трави, сіль і цукор. Цю суміш поставте на вогонь, і коли маринад закипить, додайте в нього залишки оливкової олії. Цей маринад потрібно варити на маленькому вогні близько 3 хвилин.
Простерилизуйте банки і акуратно викладіть в них обсмажені кабачки, після чого потрібно їх залити киплячим маринадом і відразу закатати банки.

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...