
Досвідчені кулінари поділилися рецептом смажених кабачків в банках, які можуть зберігатися всю зиму. Патріоти України також пропонують вам спробувати цей рецепт.
Для приготування цієї оригінальної зимової закуски візьміть 600 г кабачків, 100 мл оливкової олії, 50 мл соку лимона, один стакан води, 3 зубчики часнику, по одній чайній ложці солі і цукру, ароматні трави і перець чилі за смаком.
Краще використовувати молоді кабачки невеликого розміру. Не очищаючи від шкірки, їх потрібно нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см. Потім кабачки потрібно добре змастити оливковою олією і швидко обсмажити на сильному вогні на сковороді з 2 сторін.
Злегка остудіть кабачки і приготуйте смачний маринад. Лимонний сік змішайте з водою, додайте подрібнений на тертці часник, перець чилі, нарізаний кільцями, ароматні трави, сіль і цукор. Цю суміш поставте на вогонь, і коли маринад закипить, додайте в нього залишки оливкової олії. Цей маринад потрібно варити на маленькому вогні близько 3 хвилин.
Простерилизуйте банки і акуратно викладіть в них обсмажені кабачки, після чого потрібно їх залити киплячим маринадом і відразу закатати банки.
Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...
Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...