Зроблять будь-який похмурий день краще: Рецепти апетитних закусок із салом

Неможливо уявити українську кухню без ситного і ароматного сала. У кожної сім'ї є свій "робочий" рецепт такого частування гостей або на кожен день. Закуска з сала на скибочці хрусткого хліба - прекрасний ситний перекус або ідеальний початок трапези, радять Патріоти України.

Готується вона дуже просто: досить пропустити через м'ясорубку потрібні інгредієнти. Закуски можна приготувати побільше і зберігати в банці в холодильнику, поки не прийде її золотий час.

Гостра закуска з сала з часником

Якщо ви не хочете робити блюдо гострим, замініть гострий перець на зелень.

  • Сало свиняче - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Перець пекучий - 1 шт.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Молоко - 120 мл.

Сало прокрутити через м'ясорубку. Викласти сало в сковороду і підсмажити. Додати в сковороду дрібно порізану на четвертинки цибулю. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і прибрати - вона потрібна тільки для запаху. Прибрати шкварки коли сало витопиться і влити в жир молоко.

Шкварки перемолоти через м'ясорубку і повернути в сковороду. У розтоплений жир з молоком додати дрібно нарізаний перець, кріп, видавлений через прес часник, посолити і поперчити. Після додавання всіх інгредієнтів тушкувати 2 хвилини і залишити для повного охолодження.

Закуска з сала "світлофор"

  • Сало - 600 р.
  • Желатин - 25 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Хмелі-сунелі - 1,5 ч. л.
  • Куркума - 2 ч. л.
  • Паприка - 2 ч. л.

Сало перемолоти в м'ясорубці. Желатин залити гарячою водою, перемішати і залишити до повного охолодження. Влити желатин до сала і перемішати. Розділити мелене сало на 3 частини. В одну з частин сала додати хмелі-сунелі, в другу куркуму, в третю паприку.

Викласти три маси в окремі контейнери і поставити в морозилку на 2 години.

Закуска з сала з зеленню за 5 хвилин

  • Сало свіже - 1 кг.
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Кріп - пучок.
  • Петрушка - пучок.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Червоний мелений перець - щіпка.
  • Сіль за смаком.

Всі інгредієнти змішати в мисці і перемолоти на м'ясорубці. Поставити в холодильник на 2 години перед подачею.

Ефект приємно здивує! З чим їсти гречку для максимальної користі та смаку

субота, 23 листопад 2024, 18:13

Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...

А ви це знали? Лосось чи тунець? Яка риба корисніша

субота, 23 листопад 2024, 17:09

Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...