Зроблять будь-який похмурий день краще: Рецепти апетитних закусок із салом

Неможливо уявити українську кухню без ситного і ароматного сала. У кожної сім'ї є свій "робочий" рецепт такого частування гостей або на кожен день. Закуска з сала на скибочці хрусткого хліба - прекрасний ситний перекус або ідеальний початок трапези, радять Патріоти України.

Готується вона дуже просто: досить пропустити через м'ясорубку потрібні інгредієнти. Закуски можна приготувати побільше і зберігати в банці в холодильнику, поки не прийде її золотий час.

Гостра закуска з сала з часником

Якщо ви не хочете робити блюдо гострим, замініть гострий перець на зелень.

  • Сало свиняче - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Перець пекучий - 1 шт.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Молоко - 120 мл.

Сало прокрутити через м'ясорубку. Викласти сало в сковороду і підсмажити. Додати в сковороду дрібно порізану на четвертинки цибулю. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і прибрати - вона потрібна тільки для запаху. Прибрати шкварки коли сало витопиться і влити в жир молоко.

Шкварки перемолоти через м'ясорубку і повернути в сковороду. У розтоплений жир з молоком додати дрібно нарізаний перець, кріп, видавлений через прес часник, посолити і поперчити. Після додавання всіх інгредієнтів тушкувати 2 хвилини і залишити для повного охолодження.

Закуска з сала "світлофор"

  • Сало - 600 р.
  • Желатин - 25 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Хмелі-сунелі - 1,5 ч. л.
  • Куркума - 2 ч. л.
  • Паприка - 2 ч. л.

Сало перемолоти в м'ясорубці. Желатин залити гарячою водою, перемішати і залишити до повного охолодження. Влити желатин до сала і перемішати. Розділити мелене сало на 3 частини. В одну з частин сала додати хмелі-сунелі, в другу куркуму, в третю паприку.

Викласти три маси в окремі контейнери і поставити в морозилку на 2 години.

Закуска з сала з зеленню за 5 хвилин

  • Сало свіже - 1 кг.
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Кріп - пучок.
  • Петрушка - пучок.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Червоний мелений перець - щіпка.
  • Сіль за смаком.

Всі інгредієнти змішати в мисці і перемолоти на м'ясорубці. Поставити в холодильник на 2 години перед подачею.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...