Зробить частування справді особливим: Рецепт заливного із коропа на святковий стіл

Риба в холодці – страва, яка не надто популярна на українському столі, проте у сусідній Польщі цей рецепт доволі відомий. Готують його в різних варіантах незалежно від пори року, передають Патріоти України.

Риба у смачному пікантному желе з додаванням овочів стане родзинкою свята.

Рецепт холодцю із коропа

Час: 4 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 великий короп;
  • овочі на бульйон: морква, цибуля, петрушка, селера і шматочок цибулі-порею;
  • сушені гриби;
  • 2 зубчики часнику;
  • петрушка;
  • запашний перець;
  • 2 лаврових листи;
  • сіль і перець до смаку;
  • до аромату: часник, кріп, чилі.
  • 60 грам желатину;
  • овочі для прикраси.

Приготування:

  1. Почистіть рибу і наріжте її на скибочки.
  2. Зваріть овочі з перцем, лавровим листом, петрушкою, часником і грибами.
  3. Додайте до овочевого бульйону голову та хребет.
  4. Коли вода закипить – приправте сіллю.
  5. Додайте решту риби.
  6. Варіть на дуже повільному вогні 30 – 40 хвилин.
  7. У готовий бульйон додайте видавлений часник, подрібнений кріп і чилі. Через 5 хвилин процідіть та перевірте, чи достатньо спецій.
  8. Розчиніть желатин та відставте його на кілька хвилин, щоб “набухтів”.
  9. Додайте желатин у рибний бульйон та ретельно розмішайте.
  10. Викладіть овочі та шматки риби у красиву тарілку та залийте бульйоном.
  11. Залиште застигати у холодному місці мінімум на 3 години.
Джерело: 24 канал

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...