Зробить частування справді особливим: Рецепт заливного із коропа на святковий стіл

Риба в холодці – страва, яка не надто популярна на українському столі, проте у сусідній Польщі цей рецепт доволі відомий. Готують його в різних варіантах незалежно від пори року, передають Патріоти України.

Риба у смачному пікантному желе з додаванням овочів стане родзинкою свята.

Рецепт холодцю із коропа

Час: 4 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 великий короп;
  • овочі на бульйон: морква, цибуля, петрушка, селера і шматочок цибулі-порею;
  • сушені гриби;
  • 2 зубчики часнику;
  • петрушка;
  • запашний перець;
  • 2 лаврових листи;
  • сіль і перець до смаку;
  • до аромату: часник, кріп, чилі.
  • 60 грам желатину;
  • овочі для прикраси.

Приготування:

  1. Почистіть рибу і наріжте її на скибочки.
  2. Зваріть овочі з перцем, лавровим листом, петрушкою, часником і грибами.
  3. Додайте до овочевого бульйону голову та хребет.
  4. Коли вода закипить – приправте сіллю.
  5. Додайте решту риби.
  6. Варіть на дуже повільному вогні 30 – 40 хвилин.
  7. У готовий бульйон додайте видавлений часник, подрібнений кріп і чилі. Через 5 хвилин процідіть та перевірте, чи достатньо спецій.
  8. Розчиніть желатин та відставте його на кілька хвилин, щоб “набухтів”.
  9. Додайте желатин у рибний бульйон та ретельно розмішайте.
  10. Викладіть овочі та шматки риби у красиву тарілку та залийте бульйоном.
  11. Залиште застигати у холодному місці мінімум на 3 години.
Джерело: 24 канал

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...