Зробить частування справді особливим: Рецепт заливного із коропа на святковий стіл

Риба в холодці – страва, яка не надто популярна на українському столі, проте у сусідній Польщі цей рецепт доволі відомий. Готують його в різних варіантах незалежно від пори року, передають Патріоти України.

Риба у смачному пікантному желе з додаванням овочів стане родзинкою свята.

Рецепт холодцю із коропа

Час: 4 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 великий короп;
  • овочі на бульйон: морква, цибуля, петрушка, селера і шматочок цибулі-порею;
  • сушені гриби;
  • 2 зубчики часнику;
  • петрушка;
  • запашний перець;
  • 2 лаврових листи;
  • сіль і перець до смаку;
  • до аромату: часник, кріп, чилі.
  • 60 грам желатину;
  • овочі для прикраси.

Приготування:

  1. Почистіть рибу і наріжте її на скибочки.
  2. Зваріть овочі з перцем, лавровим листом, петрушкою, часником і грибами.
  3. Додайте до овочевого бульйону голову та хребет.
  4. Коли вода закипить – приправте сіллю.
  5. Додайте решту риби.
  6. Варіть на дуже повільному вогні 30 – 40 хвилин.
  7. У готовий бульйон додайте видавлений часник, подрібнений кріп і чилі. Через 5 хвилин процідіть та перевірте, чи достатньо спецій.
  8. Розчиніть желатин та відставте його на кілька хвилин, щоб “набухтів”.
  9. Додайте желатин у рибний бульйон та ретельно розмішайте.
  10. Викладіть овочі та шматки риби у красиву тарілку та залийте бульйоном.
  11. Залиште застигати у холодному місці мінімум на 3 години.
Джерело: 24 канал

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...