Зверніть увагу на очі! Як правильно вибирати оселедець

Оселедець часто використовується для різних страв, а також як самостійне частування до картоплі чи з житнім хлібчиком, передають Патріоти України.

На жаль, не кожен продукт у магазині чи на ринку якісний.

Досвідчена господиня знає, що іноді потрібно витратити чимало часу для підбору оселедця.

Ми пропонуємо звернутися до думки експерта, який виділяє кілька ознак, на які слід спиратися.

На що потрібно звертати увагу у процесі вибору оселедця

Насамперед важливо подивитися на очі риби – вони не повинні бути червоними. Також дивимося на зябра, які повинні бути світло-рожевими, а не коричневими.

Якщо у риби червоні очі, це говорить про те, що вона ще не дозріла.

Важливо, щоб шкірний покрив риби був цілим. Не повинно бути ніяких зовнішніх пошкоджень або тріснувшого черевця.

Допускається наявність невеликого осаду білкових речовин та жовтого нальоту. Консистенція якісного продукту ніжна, але щільна.

Джерело: ПростоВей

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...