Зверніть увагу на очі! Як правильно вибирати оселедець

Оселедець часто використовується для різних страв, а також як самостійне частування до картоплі чи з житнім хлібчиком, передають Патріоти України.

На жаль, не кожен продукт у магазині чи на ринку якісний.

Досвідчена господиня знає, що іноді потрібно витратити чимало часу для підбору оселедця.

Ми пропонуємо звернутися до думки експерта, який виділяє кілька ознак, на які слід спиратися.

На що потрібно звертати увагу у процесі вибору оселедця

Насамперед важливо подивитися на очі риби – вони не повинні бути червоними. Також дивимося на зябра, які повинні бути світло-рожевими, а не коричневими.

Якщо у риби червоні очі, це говорить про те, що вона ще не дозріла.

Важливо, щоб шкірний покрив риби був цілим. Не повинно бути ніяких зовнішніх пошкоджень або тріснувшого черевця.

Допускається наявність невеликого осаду білкових речовин та жовтого нальоту. Консистенція якісного продукту ніжна, але щільна.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...