Зверніть увагу на очі! Як правильно вибирати оселедець

Оселедець часто використовується для різних страв, а також як самостійне частування до картоплі чи з житнім хлібчиком, передають Патріоти України.

На жаль, не кожен продукт у магазині чи на ринку якісний.

Досвідчена господиня знає, що іноді потрібно витратити чимало часу для підбору оселедця.

Ми пропонуємо звернутися до думки експерта, який виділяє кілька ознак, на які слід спиратися.

На що потрібно звертати увагу у процесі вибору оселедця

Насамперед важливо подивитися на очі риби – вони не повинні бути червоними. Також дивимося на зябра, які повинні бути світло-рожевими, а не коричневими.

Якщо у риби червоні очі, це говорить про те, що вона ще не дозріла.

Важливо, щоб шкірний покрив риби був цілим. Не повинно бути ніяких зовнішніх пошкоджень або тріснувшого черевця.

Допускається наявність невеликого осаду білкових речовин та жовтого нальоту. Консистенція якісного продукту ніжна, але щільна.

Джерело: ПростоВей

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...

Все просто! Як відрізнити справжню червону ікру від підробки за 2 секунди

вівторок, 9 грудень 2025, 17:45

Червона ікра - дуже смачний і корисний продукт суперфуд, багатий на легкозасвоюваний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни (A, D, E, групи B) і мінерали (йод, цинк, фосфор, залізо), які зміцнюють імунітет. Червону ікру можна їсти як самостійну страву,...