"Зимова казка": Простий рецепт смачного тортика із кокосовою стружкою

У святкові дні як ніколи хочеться зібратися і провести цілий день з рідними або друзями. Щоб урізноманітнити сімейне чаювання, можна зробити оригінальний торт із кокосовою стружкою "Зимова казка". Патріоти України діляться з вами простим рецептом приготування таких ласощів.

Інгредієнти: очищений смажений мигдаль (100-150 г), сир "Маскарпоне" (500 г), молоко згущене (1 банка), розпушувач тіста (3 ч. л.), яйце куряче (3 шт.), крохмаль картопляний (100 г), борошно (100 г), цукор (150 г), вода (4 ст. л.), стружка кокосова (70 г).

Також знадобиться форма для випічки діаметром приблизно 26 см.

Приготування:

У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них воду і починаємо збивати вінчиком або виделкою близько хвилини. Потім поступово додаємо цукор і збиваємо міксером - приблизно 2-3 хвилини.

Просіваємо борошно з розпушувачем через сито, щоб бісквіт вийшов пишним і повітряним.

Додаємо в цукрово-яєчну суміш борошно, крохмаль і близько 30 г кокосової стружки. Збиваємо міксером на низьких оборотах, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і виливаємо на неї наше тісто. Ложкою або силіконовою лопаткою рівномірно розподіляємо його по формі.

Розігріваємо духову шафу до 180°С і ставимо туди форму з тістом. Випікаємо близько 30 хвилин, потім перевіряємо готовність бісквіта за допомогою дерев'яної шпажки. Дістаємо бісквіт і даємо йому трохи охолонути. Потім акуратно розрізаємо на два коржі.

Тим часом займемося приготуванням крему. Сир "Маскарпоне" викладаємо в миску, починаємо збивати міксером на слабкій швидкості. Потім додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати, збільшуючи швидкість.

Мигдаль найкраще купити вже смажений і очищений. Подрібнюємо його ножем - повинні вийти середні шматочки.

Починаємо збирати торт: викладаємо перший корж на тарілку або спеціальну підкладку, змащуємо кремом, посипаємо подрібненим мигдалем. Замість мигдалю можна покласти шар джему або, наприклад, ягід. Потім накриваємо другим коржем і змащуємо другим шаром крему. Боки також можна задекорувати кремом. Зверху посипаємо торт кокосовою стружкою, прикрашаємо ягодами або, наприклад, цукерками "Рафаелло".

Залишаємо його в холодильнику на декілька годин, а краще - на всю ніч. Потім дістаємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.

Джерело: Апостроф

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...