Львівський сирник - як приготувати українську смакоту


Львівський сирник або, як його ще називають - галицький, заслуговує на те, щоб спробувати його приготувати. Цей десерт по праву став улюбленим у багатьох українських сім'ях. Він відрізняється надзвичайною ніжністю і дуже гармоніює з ранковою кавою. Тож це чудовий варіант сніданку, зазначають Патріоти України.

Для приготування львівського сирника обов'язково потрібно перетерти сир через сито – так він стане більш пухким і смачним. А ось подавати його найкраще остиглим.

Класичний львівський сирник: автентичний рецепт

Інгредієнти:

для тіста:

  • 500 г жирного сиру,
  • 150 г вершкового масла,
  • 3 яйця
  • 2 картоплини,
  • 1 лимон,
  • 50 г ізюму,
  • 130 г цукру,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • щіпка солі,

для глазурі:

  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 2 ст. ложки сметани,
  • 2 ст. ложки какао,
  • 2 ст. ложки цукру.

Приготування:

  1. Відвари картоплю і розітри її до однорідної маси.
  2. З лимона зніми теркою жовту цедру.
  3. Відокрем жовтки від білків. Міксером збий жовтки з цукром до утворення світлої тягучої маси.
  4. Перетри сир через сито.
  5. Змішай картопляне пюре з сиром, м'яким вершковим маслом, розпушувачем, цедрою і перемішай.
  6. Додай у масу жовтки і гарненько перемішай.
  7. Потім додай ізюм і знову перемішай.
  8. Охолоджені білки збий із сіллю, акуратно введи в сирну суміш і перемішай.
  9. Виклади тісто у форму, застелену пергаментом, і випікай 50-60 хвилин при температурі 160°C.
  10. Готовий сирник залиш трохи постояти у вимкненій духовці, інакше від перепаду температур він може осісти.
  11. Для глазурі в каструлі змішай всі інгредієнти і, помішуючи, нагрій на повільному вогні до розчинення.
  12. Остиглий сирник полий шоколадною глазур'ю.

Львівський сирник з горіхами, маком і медом

Інгредієнти:

  • 700 г жирного сиру,
  • 4 яйця,
  • 2 ст. ложки сметани,
  • 100 г вершкового масла,
  • 100 г цукру,
  • 1 ст. ложка меду,
  • 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю,
  • 50 г маку,
  • 50 г горіхів,
  • 50 г ізюму,
  • 30 г коньяку,
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Ізюм замочи на 3 години в коньяку.
  2. Мак замочи на 1-2 години.
  3. Сир протри через сито.
  4. Додай цукор, сіль, м'яке вершкове масло, сметану, яйця і перемішай міксером на малих обертах.
  5. З ізюму злий рідину, обсуши, обваляй у крохмалі, додай до сиру і перемішай.
  6. З маку також злий воду.
  7. Форму для випікання змасти маслом, застели пергаментом і виклади частину сирної маси.
  8. Розподіли шар маку, а зверху виклади решту маси.
  9. Відправляй сирник у розігріту до 160°C духовку приблизно на 50 хвилин.
  10. Вимкни духовку і дай сирники охолонути в ній. Потім оберни у плівку і помісти в холодильник.
  11. Подрібни горіхи, при бажанні підсуши.
  12. Розтопи на водяній бані мед, якщо він густий, і полий сирник, а потім посип горішками.

Львівський сирник: рецепт з ягодами

Інгредієнти:

для тіста:

  • 500 г сиру,
  • 100 г вершкового масла,
  • 4 яйця,
  • 150 г ягід,
  • 3 ст. ложки манної крупи,
  • 1 ст. ложка крохмалю,
  • 150 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,

для глазурі:

  • 200 г чорного шоколаду,
  • 100 г жирний вершків,
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Сир перетри через сито до однорідності.
  2. Додай у сир м'яке вершкове масло, манку, ванільний цукор і перемішай.
  3. Жовтки відокрем від білків.
  4. Збий жовтки з цукром до однорідної густої консистенції і добав їх у сирну масу.
  5. Білки збий міксером у щільну піну і акуратно введи в сирну масу, намагаючись, щоб вона не втратила легкість.
  6. Ягоди пересип крохмалем, щоб вони краще розподілилися по тісту.
  7. У змащену вершковим маслом форму виклади половину тіста і розподіли ягоди по всій поверхні. Зверху виклади решту тіста.
  8. Випікай сирник у розігрітій до 180°C духовці 50 хвилин.
  9. Готовий сирник остуди в духовці, а потім прибери в холодильник.
  10. Шоколад розтопи. Вершки трохи підігрій і додай із м'яким вершковим маслом до шоколаду, перемішай.
  11. Полий охолоджений сирник глазур'ю. Зверху прикрась ягодами.

Смачного!

Є нюанси: Чи можна подати заяву на відстрочку від мобілізації, якщо дані в ТЦК не були оновлені

субота, 16 листопад 2024, 12:28

Заяву на відстрочку від мобілізації можна подати в будь-якому випадку. Навіть якщо дані в територіальному центрі комплектування не були оновлені вчасно. Таке пояснення дала адвокат Марина Бекало на порталі для юридичних консультацій. Вона зауважила, що...

Гроші не тхнуть? Іван Дорн погодився за чималий гонорар дати концерт росіянам, - ЗМІ

середа, 7 серпень 2024, 14:56

Співак Іван Дорн зібрався за чималу суму коштів заспівати для росіян,, передають Патріоти України. Принаймні так стверджують російські пропагандисти, які дізналися про майбутній виступ виконавця та навіть продемонстрували його райдер. Зазначається, що ...