Львівський сирник або, як його ще називають - галицький, заслуговує на те, щоб спробувати його приготувати. Цей десерт по праву став улюбленим у багатьох українських сім'ях. Він відрізняється надзвичайною ніжністю і дуже гармоніює з ранковою кавою. Тож це чудовий варіант сніданку, зазначають Патріоти України.
Для приготування львівського сирника обов'язково потрібно перетерти сир через сито – так він стане більш пухким і смачним. А ось подавати його найкраще остиглим.
Класичний львівський сирник: автентичний рецепт
Інгредієнти:
для тіста:
500 г жирного сиру,
150 г вершкового масла,
3 яйця
2 картоплини,
1 лимон,
50 г ізюму,
130 г цукру,
1 ч. ложка розпушувача,
щіпка солі,
для глазурі:
1 ст. ложка вершкового масла,
2 ст. ложки сметани,
2 ст. ложки какао,
2 ст. ложки цукру.
Приготування:
Відвари картоплю і розітри її до однорідної маси.
З лимона зніми теркою жовту цедру.
Відокрем жовтки від білків. Міксером збий жовтки з цукром до утворення світлої тягучої маси.
Перетри сир через сито.
Змішай картопляне пюре з сиром, м'яким вершковим маслом, розпушувачем, цедрою і перемішай.
Додай у масу жовтки і гарненько перемішай.
Потім додай ізюм і знову перемішай.
Охолоджені білки збий із сіллю, акуратно введи в сирну суміш і перемішай.
Виклади тісто у форму, застелену пергаментом, і випікай 50-60 хвилин при температурі 160°C.
Готовий сирник залиш трохи постояти у вимкненій духовці, інакше від перепаду температур він може осісти.
Для глазурі в каструлі змішай всі інгредієнти і, помішуючи, нагрій на повільному вогні до розчинення.
Остиглий сирник полий шоколадною глазур'ю.
Львівський сирник з горіхами, маком і медом
Інгредієнти:
700 г жирного сиру,
4 яйця,
2 ст. ложки сметани,
100 г вершкового масла,
100 г цукру,
1 ст. ложка меду,
1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю,
50 г маку,
50 г горіхів,
50 г ізюму,
30 г коньяку,
щіпка солі.
Приготування:
Ізюм замочи на 3 години в коньяку.
Мак замочи на 1-2 години.
Сир протри через сито.
Додай цукор, сіль, м'яке вершкове масло, сметану, яйця і перемішай міксером на малих обертах.
З ізюму злий рідину, обсуши, обваляй у крохмалі, додай до сиру і перемішай.
З маку також злий воду.
Форму для випікання змасти маслом, застели пергаментом і виклади частину сирної маси.
Розподіли шар маку, а зверху виклади решту маси.
Відправляй сирник у розігріту до 160°C духовку приблизно на 50 хвилин.
Вимкни духовку і дай сирники охолонути в ній. Потім оберни у плівку і помісти в холодильник.
Подрібни горіхи, при бажанні підсуши.
Розтопи на водяній бані мед, якщо він густий, і полий сирник, а потім посип горішками.
Львівський сирник: рецепт з ягодами
Інгредієнти:
для тіста:
500 г сиру,
100 г вершкового масла,
4 яйця,
150 г ягід,
3 ст. ложки манної крупи,
1 ст. ложка крохмалю,
150 г цукру,
10 г ванільного цукру,
для глазурі:
200 г чорного шоколаду,
100 г жирний вершків,
30 г вершкового масла.
Приготування:
Сир перетри через сито до однорідності.
Додай у сир м'яке вершкове масло, манку, ванільний цукор і перемішай.
Жовтки відокрем від білків.
Збий жовтки з цукром до однорідної густої консистенції і добав їх у сирну масу.
Білки збий міксером у щільну піну і акуратно введи в сирну масу, намагаючись, щоб вона не втратила легкість.
Ягоди пересип крохмалем, щоб вони краще розподілилися по тісту.
У змащену вершковим маслом форму виклади половину тіста і розподіли ягоди по всій поверхні. Зверху виклади решту тіста.
Випікай сирник у розігрітій до 180°C духовці 50 хвилин.
Готовий сирник остуди в духовці, а потім прибери в холодильник.
Шоколад розтопи. Вершки трохи підігрій і додай із м'яким вершковим маслом до шоколаду, перемішай.
Полий охолоджений сирник глазур'ю. Зверху прикрась ягодами.
"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...
Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...