29 років для "Мрії": Недобудований український літак "чекає" на заводі Антонова (фото)

Частини конструкції та фюзеляж літака збереглися в ідеальному стані.

Недобудована "Мрія". Фото: Радіо Свобода

Ось уже 29 років недобудований літак Ан-225 – близнюк легендарної «Мрії» – чекає на свою добудову, зазначають Патріоти України.

Немов музейний експонат, посеред величезного цеху стоїть фюзеляж, який зберігся в ідеальному стані. На заводі Антонова готовими стоять також планер і хвіст літака. Частини конструкції можна побачити навіть усередині недобудованої «Мрії».

Свого часу таких гігантів планували побудувати мінімум 10, але амбітна радянська космічна програма, під яку спеціально конструювали «Мрію», була згорнута.

Всередині літака. Фото: Радіо СвободаДобре видно унікальні монолітні елементи, завдяки яким цей літак може піднімати у небо і витримувати сотні тонн навантаження.

Друга «дівчинка», саме так тут називають багатотонну машину, залишилася чекати свого часу.

Сьогодні готовність «Мрії» – 70 відсотків. Спеціалісти і конструктори заводу Антонова готові завершити будівництво за кілька років, були б кошти.

Для того, щоб друга українська «Мрія» злетіла, потрібно близько 300 мільйонів доларів, але точну суму назвати ніхто не може.

На цьому літаку планують встановити нове обладнання і сучасні цифрові льотні прилади.

Вже кілька років ідуть переговори з Китаєм, щоб добудувати унікальний літак. Але на заводі Антонова запевняють: Ан-225 продавати не будуть і шукатимуть шляхи спільної експлуатації.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...