"А як тепер росіяни на Афон збираються їздити? Їх же після демаршу РПЦ у жоден храм не пустять", - політолог

Російські паломники на Афоні першими відчують розрив відносин між Московським і Константинопольським патріархатом, рішення з приводу якого сьогодні в Мінську прийняв Синод Російської православної церкви.

Росіян тепер на Афон не пустять? Фото: Grekomania.

"Розкол світового православ'я чи духовна ізоляція Росії? РПЦ розірвала будь-які відносини, включаючи молитовний діалог, із Константинополем. Отже, на перше запитання, хто розкольники світового православ'я, відповідь отримали", - пише політолог Віктор Таран на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тепер найцікавіше: що будуть робити Сербська та Антіохійська (Сирійська) церкви (мінський та залишки українського анклаву УПЦ МП у розрахунки не беремо)? У разі, якщо вони приєднаються до РПЦ, це виглядатиме загрозливо. Якщо ж Сербська з Антіохійськими церквами проігнорують демарш РПЦ, тоді мова йтиме виключно про подальшу ізоляцію Росії, тепер уже – на духовному фронті. Цікаво: а як тепер росіяни на Афон збираються їздити? Їх, схизматиків, після такого демаршу в жоден храм не пустять".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...