З архіву ПУ. "Воевать за Украину на Донбассе - грех. "ДНРовцы" - люди православные. Хорошо знаю, они приходили. Они борятся за свое дело, им бог помагает": Представник Почаївської Лаври вразив українофобством (відео)

На питання, кому належить Крим, чернець обережно відповів, що "усім православним". Українською вести богослужіння не можна. От такого з дитинства україномовного послушника навчають батюшки-наставники у Почаївській Лаврі на Тернопільщині.

Хресна хода УПЦ МП. Фото: Укрінформ.

27 липня під час Хресної ходи УПЦ МП у Києві молодий і простодушний послушник "владики Софронія" з Почаївської Лаври казав все, чому його навчили "святі отці" у перлині православ'я Західної України. Відео із заявами опублікував Євген Штурпак на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

На питання, чому молодик так кострубато розмовляє російською мовою, той відповів, що переучує себе. «Ну, по-російськи красивіше. А сама українська мова це вже вторинне, відірване від коренів. Вона не підходить нам. У нас навіть служби на ній ніколи не ведуться», – сказав послушник.

Крім того, церковник вважає, що Україна не повинна воювати за Донбас, оскільки там, як і в Криму, православні люди, а на пряме запитання, кому належить півострів – Україні чи Росії – він відповів, що православним.

«Воювати за Україну не можна. Це – гріх. Це братовбивча війна проти православних. «ДНРівці» – люди православні. Я добре їх знаю, вони приходили деякі до нас. І вони борються за свою справу, їм бог допомагає. Це безумовно божу справу. А в Україні влада безбожна, тому за Україну воювати – це гріх», – заявив кандидат у ченці УПЦ-МП, який так і не назвав свого імені.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...