З архіву ПУ. "Воевать за Украину на Донбассе - грех. "ДНРовцы" - люди православные. Хорошо знаю, они приходили. Они борятся за свое дело, им бог помагает": Представник Почаївської Лаври вразив українофобством (відео)

На питання, кому належить Крим, чернець обережно відповів, що "усім православним". Українською вести богослужіння не можна. От такого з дитинства україномовного послушника навчають батюшки-наставники у Почаївській Лаврі на Тернопільщині.

Хресна хода УПЦ МП. Фото: Укрінформ.

27 липня під час Хресної ходи УПЦ МП у Києві молодий і простодушний послушник "владики Софронія" з Почаївської Лаври казав все, чому його навчили "святі отці" у перлині православ'я Західної України. Відео із заявами опублікував Євген Штурпак на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

На питання, чому молодик так кострубато розмовляє російською мовою, той відповів, що переучує себе. «Ну, по-російськи красивіше. А сама українська мова це вже вторинне, відірване від коренів. Вона не підходить нам. У нас навіть служби на ній ніколи не ведуться», – сказав послушник.

Крім того, церковник вважає, що Україна не повинна воювати за Донбас, оскільки там, як і в Криму, православні люди, а на пряме запитання, кому належить півострів – Україні чи Росії – він відповів, що православним.

«Воювати за Україну не можна. Це – гріх. Це братовбивча війна проти православних. «ДНРівці» – люди православні. Я добре їх знаю, вони приходили деякі до нас. І вони борються за свою справу, їм бог допомагає. Це безумовно божу справу. А в Україні влада безбожна, тому за Україну воювати – це гріх», – заявив кандидат у ченці УПЦ-МП, який так і не назвав свого імені.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...